Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Remodelaran l'estació d'aforament del riu Francolí per controlar-ne el cabal

L'actuació de l'ACA suposarà una inversió superior als 659.000 euros i comptarà amb fons europeus

Imatge d'arxiu de l'estació d'aforament al riu Francolí al seu pas per Tarragona Imatge d'arxiu de l'estació d'aforament al riu Francolí al seu pas per Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dilluns, 19 Febrer 2024 07:08

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha formalitzat el contracte per remodelar l'estació d'aforament del riu Francolí, al terme municipal de Tarragona. L'actuació permetrà controlar els cabals del riu i mesurar paràmetres qualitatius de l'aigua com el pH, la terbolesa o la presència d'amoni i nitrats, a més de quantificar la precipitació. Les instal·lacions elèctriques i els sistemes d'adquisició, emmagatzematge i comunicació de dades van patir actes vandàlics i amb la remodelació s'aprofitarà la ubicació de l'estació d’aforament existent per evitar noves alteracions del medi. Així, s'inclourà una adequació de l'entorn i es millorarà la connectivitat fluvial. Les obres suposaran una inversió superior als 659.000 euros i rebran fons europeus.

L'estació d'aforament en el riu Francolí, ubicada a la resclosa de Sant Salvador, és un punt de control que es troba en servei des de 1974. La infraestructura no va ser dissenyada per ser punt de mesura, però amb la remodelació s'augmentarà la seva funcionalitat.

Actualment, l'ACA compta amb una xarxa de control automàtica formada per prop de 190 punts de control. Aquesta xarxa es divideix en 80 aforaments en rius, dotze en embassaments, 31 en canals de derivació, dotze en estacions automàtiques de control de la qualitat i 54 piezòmetres automàtics. Tot plegat, amb diversos objectius, des del control dels cabals fins a l'elaboració d'estudis tècnics o científics a partir de les dades recollides.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: