Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Ganxet Pintxo 2024 arriba amb més dies i amb nous premis

Un total de 33 establiments participaran en la ruta de tapes de Reus, que tindrà lloc del 9 al 26 de maig

D’esquerra a dreta, Javier Tirado (Estrella Damm), Albert Soley (Banc de Sang), Noemí Llauradó (Ajuntament de Reus), Jaume Batista (Cambra de Comerç de Reus) i Núria Vilanova (Banc de Sang),a la presentació de la Ganxet Pintxo 2024 D’esquerra a dreta, Javier Tirado (Estrella Damm), Albert Soley (Banc de Sang), Noemí Llauradó (Ajuntament de Reus), Jaume Batista (Cambra de Comerç de Reus) i Núria Vilanova (Banc de Sang),a la presentació de la Ganxet Pintxo 2024 CAMBRA DE REUS
Gastronomia Josep Cartanyà
Dilluns, 06 Mai 2024 14:12

El restaurant El Castell de Reus ha estat l’escenari aquest dilluns de la presentació de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024, que tindrà lloc del 9 al 26 de maig. Les tapes de la ruta, que arriba a la 23ena edició, tindran un preu de 4 euros i també inclouran el quinto o la canya Estrella Damm. En total hi participen 33 establiments.

Més dies de Ganxet Pintxo

Aquest 2024 la Ganxet Pintxo porta novetats tant per al públic com per als restauradors. El coordinador de la Ganxet Pintxo i vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha explicat que enguany només se celebrarà una edició de la ruta de tapes de referència al territori, que s’allargarà una setmana més del que acostuma a ser habitual. Això permetrà allargar un cap de setmana més a la convocatòria.

Segons Batista, aquesta decisió “dona l’opció als restauradors i restauradores d’aprofitar més el material gràfic de la ruta i els serveix de porta d’enllaç amb Sant Joan, Sant Pere i l’estiu”. De fet, el coordinador de la ruta ha batejat la Ganxet Pintxo com "un acte de ciutat" que forma part del calendari gastronòmic i festiu de Reus.

Per la seva banda, Javier Tirado, responsable de Trade Marketing Damm, ha subratllat que es manté tant la participació com la qualitat de la ruta de tapes. En aquest sentit, ha recordat que aquest nivell s'aconsegueix gràcies a la tasca d’assessorament d’Eva Haussman, que va impartir una sessió prèvia per als restauradors. Tirado també ha destacat que enguany s'incrementarà la promoció de la ruta a través de les xarxes socials amb accions com la de la revista "Time Out" per captar els visitants de l'àrea de Barcelona.

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha posat en valor que "la Gantxet Pintxo dinamitza el sector i dona vida a tota la ciutat". Llauradó també ha destacat que "la coincidència amb el Trapezi, farà que molta gent de fora vila i turistes que venen a Reus coneixeran aquest atractiu que ens posiciona com a ciutat".

En Mohamed, propietari del restaurant El Castell -un dels nous establiments que s'incorpora a la ruta- ha descrit "La tonyina marinada", la tapa que han preparat per aquests dies: "És una piadina amb base de guacamole, que està farcida amb tonyina marinada amb reducció de vermut de Reus, i acompanyada d'avellanes de Reus"

Donar sang té premi

La Ganxet Pintxo continua, en aquesta edició de primavera, la històrica col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Sant Joan articulant una campanya extraordinària de donació de sang. Enguany la campanya és més necessària que mai atenent que les reserves del Banc es troben en una situació límit.

Albert Soley, del Banc de Sang, ha explicat que totes les persones que vagin a donar sang a l'hospital els dies 14, 15, 16, 21, 22 i 23 de maig rebran dos vals per bescanviar per tapes, gentilesa dels establiments participants. L’horari per donar sang és de 9 a 14 hores i de 15 a 20 hores. Es recomana que els interessats en fer les seves donacions realitzin la reserva prèvia a la pàgina donarsang.gencat.cat.

Premis de la ruta i aposta per les xarxes socials

Com és habitual, els clients de la ruta tindran l’oportunitat de votar les millors tapes de la Ganxet Pintxo a través de la web de Gastronosfera, una votació que servirà per determinar el guanyador d’un àpat per a dues persones en un restaurant Estrella Michelin per gentilesa d’Estrella Damm.

A més, en aquesta edició s’ha fet una ferma aposta per les xarxes socials. En aquest sentit, s’han previst sortejos entre el públic amb diversos premis.

Premis per a consumidors

Premi 1- Les persones que participin en les votacions de la millor tapa a través de la web de Gastronosfera entraran en el sorteig d’un àpat per a dues persones en un restaurant Estrella Michelin de la província.

Premi 2- Sorteig de 2 tapes + 1 entrada doble a PortAventura + 1 entrada doble a Infinitum Beach Club.

Premi 3- Sorteig de 2 tapes + 2 Pack visit Reus (Reus Promoció) + 1 entrada doble a Aquatònic.

Els requisits per participar en els premis 2 i 3 són els següents: Seguir a @GanxetPintxo a les xarxes socials; etiquetar 3 persones amb les quals els agradaria compartir la ruta i, opcionalment, es pot compartir a les històries.

Premis per a restauradors

Premi 1- Millor tapa- 1 estand gratuït a l’espai Gastro de Reus Viu el Vi, que se celebrarà del 7 al 9 de juny.

Premi 2- 2ª millor tapa - 3 barrils de cervesa Estrella Damm.

Premi 3- 3ª millor tapa - 2 barrils de cervesa Estrella Damm.

La foto de grup dels participants a la ruta es farà el dimecres 8 de maig, a les 11 h, a la plaça de Prim. La inauguració de la ruta serà el dijous 9 de maig a les 20 hores a l’espai Llotja de Reus.

La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Ajuntament de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: