Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla es prepara per estrenar-se com a sortida d'una etapa de "La Volta"

La 103a edició de la prova catalana permetrà la projecció internacional del municipi del Baix Gaià i avançar l'ocupació hotelera abans de Setmana Santa

D'esquerra a dreta, el regidor d'Esports, Àlex Cañas, la coalcaldessa Alba Muntadas i el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, a la presentació de l'etapa D'esquerra a dreta, el regidor d'Esports, Àlex Cañas, la coalcaldessa Alba Muntadas i el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, a la presentació de l'etapa AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Esports Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Març 2024 14:00

Altafulla acollirà, aquest divendres 22 de març, la sortida de la 5a etapa de la 103a Volta Ciclista a Catalunya, que finalitzarà a Viladecans. D'aquesta manera, el municipi del Baix Gaià s'estrena per primera vegada a la història com a punt de sortida de la prova centenària de la UCI World Tour.

L'etapa de la històrica prova esportiva s'ha presentat avui des del mateix entorn del Castell des d’on sortiran els ciclistes dels 25 equips participants, entre els quals es troben els 18 equips més importants del món i més de 170 ciclistes internacionals. Entre ells destaca el dues vegades guanyador del Tour de França, Tadej Pogačar, que aquest dimarts ja vestia el mallot de líder de "La Volta 2024". A més del ciclsta eslovè, també destaca la participació de noms propis del ciclisme internacional com Sepp Kuss - vigent guanyador de "La Vuelta" 2023 -, Geraint Thomas, Simon Yates, Enric Mas, Egan Bernal, Esteban Chaves, Nairo Quintana, Mikel Landa o el català Marc Soler.

La coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, ha destacat "la projecció internacional que donarà "La Volta" d'una de les parts més característiques de la nostra vila", com és el castell i el seu entorn. Muntadas ha descrit el pas de" La Volta" com "un espectacle únic al món que donarà una imatge ben bonica d’Altafulla’.

Aquest és un pas més per consolidar Altafulla com a referent esportiu català, ja que ha estat escollida pel seu fort caràcter esportiu i la seva aposta per l'esport local i base. Més enllà d’això, el regidor d’Esports, Àlex Cañas, ha posat èmfasi en l’impacte mediàtic i el retorn econòmic de la prova al municipi en què, a tall d’exemple, ha concretat que “dels 25 equips participants, 13 s’allotjaran a Altafulla, una bona manera d’avançar la Setmana Santa turística a la nostra vila". El regidor d'Esports també ha assenyalat que Altafulla aposta per combinar esdeveniments esportius populars com professionals. Cañas també ha volgut agrair a l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Diputació de Tarragona la seva col·laboració en aquesta fita històrica per Altafulla.

Per la seva banda, el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, ha destacat els valors de La Volta "on el Port s’hi sent identificat amb l’esforç, la constància, i especialment, en la sostenibilitat, que relaciona la bicicleta com un dels mitjans de transport avui en dia més rellevants en les ciutats més importants del món i que, des del Port, hi apostem fent plans de mobilitat on la bicicleta hi juga un paper clau".

L'etapa

La línia de sortida s'ubicarà al carrer de la Pedrera, a l'altura del Castell, i l’hora de sortida serà a les 13:35h. Els corredors sortiran des d'Altafulla i enfilaran carretera amunt cap a la T-214 en direcció a Torredembarra, la Riera de Gaià i Brises del Mar. Així el perfil de la 5a etapa, amb un ascens de 2.306 metres i un total de 167,5 quilòmetres, passarà per Altafulla, Valls, Nulles, la Bisbal del Penedès, Coll de les Ventoses, Pontons, Sant Martí Sarroca, Sant Llorenç d'Hortons, Alt de la Creu d'Aragall, Sant Vicenç dels Horts i l'arribada finalitzarà a Viladecans.

Tota la informació sobre la 5a etapa a Altafulla en aquest enllaç

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: