Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el Trapezi de Reus amb protagonisme dels espectacles de temàtica social, sobre salut mental o la maternitat

La 28 edició del certamen programa fins dissabte una quarantena d'actuacions d'artistes catalans i d'arreu del món

Imatge del tast de l'espectacle 'Finestres', que Martí Soler ha ofert a l'acte inaugural del Trapezi 2024 Imatge del tast de l'espectacle 'Finestres', que Martí Soler ha ofert a l'acte inaugural del Trapezi 2024 NEUS BERTOLA / ACN
Cultura ACN
Dimecres, 08 Mai 2024 21:04

La 28a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya, el Trapezi de Reus, ha donat el tret de sortida aquest dimecres a la tarda amb un acte inaugural dirigit per les codirectores Cristina Cazorla i Alba Sarruate, així com un tast de l'espectacle 'Finestres' de Martí Soler. El certamen, que s'allargarà fins dissabte, comptarà amb una quarantena de propostes artístiques d'àmbit català, estatal i internacional repartides en diferents espais de la ciutat. A més, enguany, moltes d'elles se centren en temàtiques de compromís social com són la salut mental, la maternitat o qüestions de gènere, entre altres. La jornada també ha comptat amb 'La grUtesca' d'Escarlata, 'Duelo' de Jean Philippe Kikolas i 'DES-proVISTO' d'UpArte.

Cazorla i Sarruate lideren, per segon any consecutiu, un projecte que, segons han afirmat, s'ha convertit en "la referència del sector del circ". "A vegades ens quedem amb la mirada dels creadors, perquè Trapezi és aquesta plataforma d'exhibició, però el cert és que el mercat el mouen les distribuïdores, els productors, les gestores culturals", entre altres, ha detallat Cazorla, qui considera que "cada vegada més, el Trapezi s'està col·locant en aquest espai de trobada" entre professionals.

Alhora, ha defensat que, enguany, el circ "farà història", ja que el sector "està en un punt d'inflexió". Segons Cazorla el circ contemporani, ja no només és "tècnica pura", sinó que també explica històries i "s'apropa a temàtiques de compromís social com són la salut mental, la conciliació, els abusos sexuals o el suïcidi", entre altres. Tot plegat, amb la voluntat de "reflexionar i connectar amb el públic d'una manera profunda i significativa", segons han detallat des de l'organització. De fet, gran part de les propostes d'aquesta 28a edició se centren en aquestes matèries.

En aquest sentit, la programació compta amb espectacles com 'MAMA XTREME in Wonderland' de la companyia Marta Renyer, per parlar de la conciliació i la maternitat, 'Foradada' d'Àfrica Llorens sobre la transició en el gènere, o 'Borderline' del Cirque Entre Nous que exposa el tema del suïcidi. Tot plegat, i segons Cazorla, narrat des d'un prisma de "color, llum i, fins i tot, algun toc d'humor"

Una quarantena d'espectacles

Enguany, la programació s'ha encabit en quatre dies -de dijous a dissabte- arran de les eleccions del pròxim diumenge 12 de maig al Parlament. Tot i això, les codirectores han afirmat que s'han pogut programar, pràcticament, tots els espectacles que tenien previstos. "Només s'han perdut dos espectacles de sala que són els que ens costa més programar, tot i que cada vegada hi ha més demanda", ha afirmat Alba Sarruate.

Així doncs, durant quatre dies, els carrers, les places i els teatres Fortuny i Bartrina de Reus acolliran una gran varietat d'espectacles de circ amb disciplines diverses i per a tots els públics. Pel que fa al panorama català, participaran artistes de llarga trajectòria com Tortell Poltrona, que presentarà un número especial dins el tradicional Cabaret, o LocoBrusca amb l'espectacle 'The train...is gone!'. També formen part de la programació propostes més joves com 'Pròxima centauri' de la compañía Oriol Borràs o 'Disculpa si te presento como que no te conozco' de Miquel Barreto y la Pequeña Victoria Cen.

Paral·lelament, el Trapezi continua apostant per companyies de renom internacional. Enguany, la fira comptarà amb Colectif Malunés i el seu espectaxcle 'Bitbybit', Marcel et ses drôles des femmes amb 'Masacrade', Cirque Inextrémiste amb 'Extrémites' o Wes Peden amb 'Rollercoaster'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: