Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Falset inaugura l'any del 250è aniversari de l'arribada de les relíquies de Santa Càndia

La Parròquia de Santa Maria i l’Ajuntament de Falset han preparat un conjunt d’actes que es duran a terme al llarg d’aquest any 2024

El Teatre de l'Artesana va acollir aquest diumenge l’acte institucional de l'any dedicat a celebrar l’efemèride El Teatre de l'Artesana va acollir aquest diumenge l’acte institucional de l'any dedicat a celebrar l’efemèride ARQUEBISBAT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 15 abril 2024 21:21

Enguany es commemora el 250è aniversari de l’arribada de les relíquies de Santa Càndia a Falset. Per a celebrar-ho, la Parròquia de Santa Maria i l’Ajuntament de Falset han preparat un conjunt d’actes que es duran a terme al llarg d’aquest any 2024.

Aquest diumenge 14 d’abril va tenir lloc l’acte institucional d’aquest any dedicat a celebrar l’efemèride, que va tenir lloc al Teatre l’Artesana de Falset. En el decurs de l’acte es van presentar algunes de les iniciatives que es duran a terme, com ara la venda d’objectes devocionals de santa Càndia, que ha impulsat la Parròquia i que ja es poden adquirir, o la propera edició d’una bandera per a penjar als balcons durant les festes en honor seu. A més, durant aquest any, la Parròquia ha instal·lat els vitralls al·lusius a santa Càndia als finestrals de la cúpula del temple parroquial.

Pel que fa a les celebracions, està previst que l’arquebisbe Joan Planellas presideixi la missa de la festa de Santa Càndia, que serà el diumenge dia 8 de setembre. En aquesta celebració, s’interpretarà, per primera vegada, el cant que Mn. Joan Àguila, vicari general de l’arxidiòcesi i fill de Falset, ha dedicat a la patrona del municipi i que també es va presentar durant l’acte d’aquest diumenge. Prèviament, com és habitual, tindrà lloc la novena, i el dissabte dia 7 de setembre hi haurà unes vespres solemnes durant les quals s’obrirà, de manera extraordinària, l’urna de les relíquies d’aquesta verge i màrtir romana.

La tarda del diumenge dia 8 es clourà la novena i es retornarà en processó la imatge de Santa Càndia fins a la seva capelleta. Seguidament, tindrà lloc la projecció d’un mapping a la façana de l’església parroquial.

Per últim, el 25 de setembre, dia exacte en què van arribar les relíquies a Falset, se celebrarà l’eucaristia a la capelleta de santa Càndia. I, com a clausura de l’aniversari, el dia 29 de setembre s’estrenarà la representació 'Els vitralls de santa Càndia' a l’església parroquial, una obra que portaran a escena el grup de teatre La Corranda, el director del qual, Josep Ahumada, és autor del guió. Pel que fa a la música, que ha compost Miquel Àngel Cordero, serà interpretada per la Banda de Falset.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: