Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pintor Josep Minguell fa la donació de l'obra 'Resurrecció' al Museu Diocesà de Tarragona

L'obra d'art sacre serà presentada, aquest dijous 9 de maig, a les 19 h, a l’Espai Muralla del Centre Tarraconense El Seminari

Imatge d'arxiu del Museu Diocesà de Tarragona Imatge d'arxiu del Museu Diocesà de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Mai 2024 21:53

L’Espai Muralla del Centre Tarraconense El Seminari acollirà, aquest dijous 9 de maig, a les 19 h, la presentació de l'obra 'Resurrecció' (2024) del pintor Josep Minguell, en la qual estarà present aquest gran artista català. Mn. Enric Mateu Usach, especialista en l’obra de Minguell, ajudarà a comprendre, juntament amb l’autor, aquesta obra en el context de la seva producció artística.

El Dr. Josep Minguell i Cardenyes que, a més d’artista és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi, ha fet donació de l’obra Resurrecció (2024), realitzada expressament per a la col·lecció permanent del Museu Diocesà de Tarragona. L’obra ha estat feta en pintura al fresc, arrencada i traspassada a tela. Les seves mesures són de 170 x 80 cm. A partir d’aquest moment serà exposada al Museu Diocesà sent la primera obra del segle XXI exhibida en aquest equipament de l’Arxidiòcesi de Tarragona.

El Museu Diocesà de Tarragona es troba immers, des de fa tres anys, en una profunda transformació de les seves línies estratègiques i dels seus equipaments. Entre aquestes línies s’està procedint a una reordenació discursiva i millora d’equipaments de les actuals sales a les dependències canonicals medievals al voltant del claustre de la Catedral de Tarragona.

En aquests moments s’està treballant en l’última secció dedicada a l’art contemporani sacre de l’arxidiòcesi de Tarragona que va des del neoclassicisme fins al segle XXI. El museu considera molt important assenyalar que l’art sacre, que té els seus orígens en l’època paleocristiana, continua viu en el nostre temps. Autors com Vicenç Roig, Antoni Gaudí, Bernardí Martorell, Josep Maria Jujol, Modest Gené, Ramon Ferran, Joan Curieses, entre molts altres han mantingut viu l’art sacre a l’arxidiòcesi de Tarragona des de l’època del Neoclassicisme en l’actualitat. Ara, en aquest tercer mil·lenni, el museu suma les aportacions de l’artista Josep Minguell i Cardenyes (Tàrrega 1959), pintor muralista al fresc que, a més de la seva obra escampada arreu, ha materialitzat part de les seves creacions en grans espais arquitectònics de diferents esglésies dels arxiprestats d’Urgell-Garrigues i Baix Camp pertanyents a l’arxidiòcesi de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: