Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'art efímer envaeix Vila-seca per Sant Jordi

El municipi es converteix en un escenari on els llibres reciclats i l'art es donen la mà gràcies a les 12 creacions dels alumnes de les escoles d'art de Reus i Tarragona

L'obra 'Històries desplegables', a la plaça de l'Església Vella (davant del Celler), amb 20 llibre d'on sorgeixen històries en forma de flors tridimensionals i elements de papiroflèxia L'obra 'Històries desplegables', a la plaça de l'Església Vella (davant del Celler), amb 20 llibre d'on sorgeixen històries en forma de flors tridimensionals i elements de papiroflèxia JOSEP CARTANYÀ
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 22 abril 2024 16:17

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Vila-seca ha presentat aquest matí una nova edició d'"Efimera. Art al Carrer", que tornarà a guarnir el Centre Històric i el Jardí del Castell de Vila-seca amb les escultures i els diversos dissenys ideats per alumnes de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus.

Estenedor Efímera 2024

A l'"Estenedor" del Castell, l'espectador podrà penjar-hi la seva cinta on prèviament hi haurà escrit la seva por, per tal de deixar-la allà (Cedida)

Vila-seca es tornarà a convertir, durant la Diada de Sant Jordi, en un espai cultural on els llibres reciclats i la creació artística es donen la mà. Aquestes 12 creacions dels alumnes de les escoles d'art les podrem trobar en un total de 6 espais: al Jardí del Castell de Vila-seca, a la plaça de l’Església Vella (davant del Celler), al carrer del Comte de Sicart, a la plaça de Voltes, al portal de Sant Antoni, a la plaça de l'Església.

Racó de la moralitat Efímera

L'alcalde gira una pàgina d'aquest llibre de gran format, ubicat a la plaça de l'Església, que ens parla de l'avarícia a través del rei Mides (Cedida)

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha recordat que 'Efímera. Art al Carrer' va néixer amb l'objectiu "de potenciar la diada de Sant Jordi com una diada diferent i familiar, i que fós un element que ajudés a projectar la cultural del nostre país". Segura ha reconegut que, amb el pas dels anys, "poc a poc ha esdevingut un referent el territori i hi ha molta gent que ens visita per gaudir de les escultures, compra llibres i gaudir d'un dia en família".

Pere Segura també ha destacat la creativitat dels alumnes de les escoles d’art, “els quals cada any trien eixos inspiradors que sempre sorprenen i són molt diversos”. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha afegit que “són eixos inspiradors que tenen a veure amb les inquietuds de la joventut, allò que els preocupa o els mou”. Per la seva banda, el diputat pronvincial de Cultura, Óscar Sánchez, ha destacat Vila-seca com “un municipi on conflueix natura, història i art i on, a més a més, Sant Jordi sempre es viu de forma molt original”.

funeral Art efímer

Laura Escribano explica que la seva obra recrea un funeral, a través del qual fa una crítica a les noves generacions, que cada cop llegeixen menys (J.C.)

Més d'una vintena d'actes

Cal recordar que més d’una vintena d'actes, que ja es van iniciar el passat 2 d’abril, farceixen el programa de la Diada de Sant Jordi d'enguany a Vila-seca.

Com també és tradicional, el mateix 23 d'abril les parades de llibres i roses ompliran el Jardí del Castell al llarg de tota la jornada, mentre que al Celler hi haurà la Cantata de les escoles de Vila-seca a les 11.00 h. Per al públic més familiar, la Biblioteca comptarà amb un estand amb mostra de novetats de llibres per a totes les edats, es presentarà la guia de novetats de jocs de taula i s’oferirà un espai de lectura i lleure per als més petits.

Ja a la tarda, tindran lloc tallers infantils a càrrec de la Ludoteca Tot Joc, es llegiran contes per a la diversitat i, a les 18.00 h, es farà la presentació de “La llegenda dels Diables de Vila-seca” d’Andreu Faro. Es tracta del conte número 3 de la col·lecció “Elements festius de Vila-seca”. A les 18.45 h els
petits gaudiran d’un espectacle familiar a càrrec de la Ludoteca i, per últim, a les 19.30 h hi haurà festa popular amb la Colla Gegantera i Grallers de Vila seca, els Xiquets de Vila-seca i l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: