Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El MAMT reivindica la figura i l’obra de l’artista i i activista feminista Mari Chordà

L'exposició coproduïda amb el MACBA ‘Mari Chordà... i moltes altres coses' s’ha inaugurat aquest divendres a Tarragona

L'artista ampostina Mari Chordà, aquest divendres, a l'exposició del Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT) L'artista ampostina Mari Chordà, aquest divendres, a l'exposició del Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT) DITPA.CAT
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Febrer 2024 11:28

Mari Chordà (Amposta, 1942) és pintora, escultora, poeta, activista cultural, feminista... Tot plegat conforma “un vincle indissociable que sustenta una actitud i unes conviccions que determinen l’eix vertebral del seu treball i de la seva biografia”, segons destaca la historiadora de l’art Teresa Grandes per introduir l’exposició temporal ‘Mari Chordà... i moltes altres coses’ que acaba d’estrenar-se al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) en coproducció amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

‘Mari Chordà... i moltes altres coses’ és oberta al públic fins al 28 d’abril a la sala d’exposicions del MAMT (www.dipta/mamt), i a partir del juliol es podrà visitar al MACBA. La inauguració de la mostra a Tarragona ha anat a càrrec del diputat delegat de Promoció Social i Cultural de la Diputació, Óscar Sánchez, acompanyat de la directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose; de la curadora de l’exposició, Teresa Grandas, i del director del MAMT, Manel Margalef.

Formada per desenes de pintures, escultures, llibres i documentació diversa vinculada a la trajectòria de Mari Chordà, l’exposició difon la faceta d’artista plàstica de l’autora ampostina i alhora en reivindica la seva figura i trajectòria en el camp de l’activisme social i cultural i del feminisme. En aquest sentit, el diputat Òscar Sanchez ha assenyalat que Chordà “és un exemple d’expressió artística lliure, i alhora representa una perfecta combinació entre art, compromís i territori”. Al mateix temps, segons ha afegit, l’exposició “s’emmarca en el compromís del MAMT per reivindicar l’art fet per dones”.

Tal com ha posat de manifest durant l’acte el director del MAMT, Manel Margalef, “la projecció d’ artistes de la demarcació, com la Mari Chordà, passa per projectes com aquest, que creen xarxa entre museus”. En aquest sentit, la directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose, ha destacat que el projecte, que s’anirà ampliant amb publicacions i activitats pedagògiques relacionades amb l’artista, “és fruit del treball conjunt i de la xarxa de solidaritat que s’ha creat entre ambdues institucions”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: