Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mestres i aprenents de l'art del burí de Torredembarra exposen a l'Escola d’Art i Disseny de Tarragona

La mostra de gravats 'Una bona colla de gravadors' es podrà visitar del 30 de setembre al 4 de novembre

Imatge d'arxiu de l'exposició de gravats, quan es va poder visitar a la Sala Lluís d’Icart de Torredembarra Imatge d'arxiu de l'exposició de gravats, quan es va poder visitar a la Sala Lluís d’Icart de Torredembarra ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 30 Setembre 2022 00:52

L’Escola d’Art i Disseny de Tarragona acollirà, del 30 de setembre al 4 de novembre, l’exposició 'Una bona colla de gravadors. Mestres i aprenents de l’art del burí a Torredembarra (1949-2004)', que l’Ajuntament de Torredembarra, a través de l’Arxiu Municipal, va presentar el mes de desembre, a la Sala Lluís d’Icart i el mes d’abril al Reial Centre Artístic de Barcelona. La mostra s’inaugurarà aquest mateix divendres, a les 12.30 h, i es podrà visitar, de dilluns a divendres, de 9 a 21 h

Aquesta és una mostra de l’extraordinària relació amb el món del gravat que es visqué a Torredembarra des de mitjans del segle XX, on s’hi van trobar tres artistes d’una gran qualitat: Antoni Gelabert Casas, Jaume Pla Pallejà i Francesc d’Assís Casademont Pou 'Le Vieux'. Amb una estètica realista, la seva pintura fou batejada com a neo-noucentista. Units per l’art i per moltes afinitats comunes. Al grup s’hi va afegir el torrenc Josep Gual Gallofré. Els quatre gravadors van esdevenir amics i van ser batejats com la colla de Torredembarra.

L’ànima de la Colla era l’Antoni Gelabert que va ensenyar a gravar xilografies als seus amics i va engrescar uns quants joves a esdevenir gravadors amateurs, alumnes de les dues escoles que va crear: el Xilofòrum a Altafulla i la Torre de l’Encenall a Torredembarra.

L’exposició exhibeix obres de tot aquest ventall de gravadors vinculats amb la vila, tant dels mestres com dels aprenents. La major part de les estampes i matrius exposades es custodien a l’Arxiu Municipal de Torredembarra i són consultables per a tothom que s’hi vulgui apropar. El fons de gravat ha estat el fruit de generoses donacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: