Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns demanen deixar sense efecte l’aprovació del pla de la Budellera

La caminada reivindicativa contra el PPU24 ha mobilitzat aquest diumenge uns 800 ciutadans

Els participants a la caminada han fet una parada al mirador de la Budellera. Els participants a la caminada han fet una parada al mirador de la Budellera. CEDIDA
Veïnatge Josep Cartanyà
Dilluns, 16 Gener 2017 10:48

Més de 800 persones han participat aquest matí de diumenge en la caminada popular reivindicativa 'Budellera i Platja Llarga, patrimoni, gaudim-lo!' en contra del pla parcial urbanístic PPU24 de la Budellera, aprovat inicialment per l’Ajuntament de Tarragona el passat 22 de setembre. La caminada, organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns de l'Àrea de Llevant (FAV), ha comptat amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), l’AVV Tarragona Centre, la plataforma Salvem la Platja Llarga i una dotzena d’entitats socials i ecologistes més.

Durant els parlaments, la presidenta de la FAV, Gemma Fusté, ha demanat a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros que “si vol consensuar el projecte, li demanem que deixi sense efecte l’aprovació inicial del pla parcial”. Aquesta és la condició que posen a la intenció de l’alcalde de crear una taula amb mediadors per reformular el projecte: “Ara no “toca” tocar la Budellera, quan “toqui”, discutirem el model urbanístic més idoni per aquesta zona”, ha dit Fusté. Veïns i ecologistes han recordat -amb independència de si es fan 4.200 o 6.000 habitatges- que “tot i que el POUM permet que l’espai s’urbanitzi, es va fer en un moment de molta demanda urbanística i no té en compte que al centre hi ha 7.000 pisos buits”. Els ciutadans també han alertat de l’impacte social, comercial i en la mobilitat que pot suposar el projecte.

Pols ecologista per salvar la Llarga

La caminada ha partit, a les 09:00h, des del pàrquing del Nàstic i ha recorregut indrets emblemàtics de la Budellera inclosos en l’àmbit del PPU24 com el mirador de la Budellera, la zona de Boscos, el camí de les Salines i la platja Llarga. Cal destacar la presència d’una desena de grups ecologistes del territori que han qüestionat la necessitat de construir “tants habitatges” i han alertat del risc de “convertir les àrees d’interès ecològic i paisatgístic en una urbanització més a la costa”. Els ecologistes han afirmat que la Llarga és una de les últimes platges verges i naturals de Catalunya. Els manifestants han recordat al govern del PSC-PP-Unió: “Dins del POUM tan sagrat per vostès hi diu que s’hauria de fer un pla específic per la platja Llarga”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: