Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els ciutadans de Valls demanen més participació

Un estudi mostra una alta implicació en el teixit social i la voluntat de tenir més veu

L'Ajuntament de Valls va encarregar a una empresa externa una diagnosi sobre la situació de la participació ciutadana. L'Ajuntament de Valls va encarregar a una empresa externa una diagnosi sobre la situació de la participació ciutadana. AJUNTAMENT DE VALLS.
Veïnatge Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Divendres, 16 Desembre 2016 07:48

L'Ajuntament de Valls ha presentat una diagnosi sobre l'estat de la participació ciutadana que posa de manifest l'alt compromís dels seus habitants en el teixit social i la demanda de disposar de més canals des d'on ser escoltats. El document constata que els vallencs aproven els passos que s'han fet, però es mostren encara més ambiciosos. Així, en les conclusions s'aprova la creació de la regidoria de Participació o les retransmissions dels plens a través d'internet. També la posada en marxa del nou portal de transparència en compliment de la llei, a més de l'existència d'un apartat de participació ciutadana al web municipal. Es reconeixen actuacions com ara l'enquesta sobre la biblioteca i es recull l'interès dels vallencs per participar en àmbits com ara l'urbanisme, la cultura o el pressupost.

Per contra, es qüestiona el funcionament dels actuals consells de participació ciutadana i es reclamen noves vies d'implicació, a més d'establir mecanismes per impulsar iniciatives ciutadanes i consultes. L'estudi també recull que cal potenciar el model de cultura participativa entre la població.

En la diagnosi sobresurt l'existència d'una part de la població amb una actitud molt positiva envers la participació i també una elevada implicació i una gran capacitat de mobilització de les entitats que poden donar suport als processos participatius. Pel que fa als punts de millora que reclamen els ciutadans, sobresurt la falta d'informació sobre el funcionament de l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: