Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Part Alta de Tarragona vol que es posi fre als locals d'oci

La plataforma Farts de Soroll demana a l'Ajuntament una moratòria en l'obertura de nous establiments

Andreu Ximenis i altres membres de la plataforma, ahir, entrant al consistori. Andreu Ximenis i altres membres de la plataforma, ahir, entrant al consistori. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Veïnatge Carina Filella / El Punt Avui
Dimecres, 16 Novembre 2016 08:28

Han arribat al límit. Els menys de 3.000 veïns de la Part Alta de Tarragona consideren “insuportable” els soroll que han de patir tot l'any al barri per la concentració de locals d'oci i d'actes festius, i que s'accentua de forma desorbitant durant la festa de Santa Tecla. Per això reclamen una moratòria en l'obertura de nous establiments: “que no s'obri ni un bar més mentre duri aquesta situació insostenible”, va demanar Andreu Ximenis, portaveu de la plataforma Farts de Soroll, que ahir mateix va entregar al consistori un informe amb un seguiment detallat del soroll durant la darrera edició de les festes de Santa Tecla, acompanyat d'un miler de signatures.

La Part Alta compta amb més de 120 locals d'oci i restauració “però no ocupa ni el 0,03% dels gairebé 60 quilòmetres quadrats del terme municipal; és exageradíssim”, segons Ximenis. Els problemes de soroll es multipliquen durant la festa major, fet que qualifiquen “d'agressió electroacústica desproporcionada”. En les festes d'enguany, fins a 43 actes sorollosos no tradicionals van haver de patir els veïns del barri, 12 dels quals van acabar més tard de les cinc de la matinada. Els resultats del seu estudi són “demolidors”: la nit amb més profusió d'actes va ser la del 16 al 17 de setembre, quan es van concentrar fins a sis esdeveniments en tan sols 2 hectàrees de les 20 que ocupa el barri: “No és suportable. Estem d'acord que s'han de fer festes i ens hem de divertir, però que es baixi el volum”, apunta Ximenis, el qual també va voler deixar clar que “la plataforma no està contra les festes ni els músics, sinó contra el soroll excessiu que suporta la Part Alta”.

“No volem matar les festes de Santa Tecla”, va reblar ahir, poc abans d'entregar l'informe, via instància, al consistori, i que demà, dijous, també lliuraran al Síndic de Greuges, durant la seva visita a la ciutat. De fet, Rafael Ribó, el síndic, ja va recomanar al setembre a l'Ajuntament –per les queixes de la mateixa plataforma respecte a les festes de 2015– que analitzi l'impacte acústic de les activitats extraordinàries que autoritzi en aquesta zona i que l'informi sobre les actuacions concretes que porti a terme per minimitzar les molèsties als veïns. Amb tot, Ximenis va lamentar que el síndic encara no ha rebut cap resposta del consistori. La plataforma anuncia noves accions en les properes setmanes en protesta per l'excés de soroll.

“El barri va perdent habitants”

El portaveu de la plataforma Farts de Soroll va lamentar ahir que les “agressions” acústiques que han de patir a la Part Alta provoquen que els veïns fugin del barri: “La Part Alta va perdent habitants; els veïns marxen pel soroll, sobretot el de les nits; i ens veiem obligats a marxar de casa per sobreviure a Santa Tecla”, segons Andreu Ximenis, que va indicar que aquest fet corre paral·lel a l'augment del nombre de pisos turístics: “Si als 120 locals d'oci i restauració hi sumem els pisos turístics, al final el barri es quedarà sense veïns, perquè es va buidant”, va apuntar. Els veïns reclamen al consistori un pla per al barri: “Cal que algú ens expliqui què es vol fer amb la Part Alta, perquè a hores d'ara desconeixem com està el mapa acústic i el pla d'usos que van dir que farien, però no en sabem res”, va lamentar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: