Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

L'Ajuntament de Falset emprendrà restriccions d'aigua durant la nit en quinze dies

Les solucions implementades els darrers mesos no permeten la recuperació de cabal d'un dels pous que subministra part del poble

L'Ajuntament de Falset reestringirà l'aigua durant les nits. L'Ajuntament de Falset reestringirà l'aigua durant les nits. CEDIDA.
Veïnatge
Dimecres, 16 Novembre 2016 08:03

L'Ajuntament de Falset haurà d'emprendre restriccions d'aigua a les nits en una part del municipi en qüestió de quinze dies, sempre que les condicions meteorològiques no ho impedeixen en forma de pluges, segons va anunciar-se en un ple celebrat divendres passat. L'alarmant falta d'aigua en el pou de Sant Gregori –que abasteix part de la zona est i sud del municipi– obliga a prendre aquestes mesures. El caràcter de les restriccions i els seus horaris concrets es comunicaran en breu a tots els afectats.

En aquests moments, Falset s'abasteix diàriament de quatre pous: Sant Gregori, Fontanals, Valenciana i la Kemmlit. El problema greu cal situar-lo en el pou de Sant Gregori, del qual s'abasteix, entre d'altres zones, la urbanització del Tancat, la Font Vella, els Corredors, la Nevera i el Forn del Patró. L'aqüífer porta mesos sense recuperar-se plenament i és per això que l'Ajuntament ja va fer entrar en servei, fa un parell de mesos, el pou del pavelló, que portava anys inutilizat i que ara mateix permet abastir en un 80% la part esmentada del poble.

"Portem molts mesos treballant estretament amb l'Agència Catalana de l'Aigua, mirant de trobar solucions i ara ja veiem que difícilment podem fer cap altra cosa que optar per les restriccions nocturnes i esperar que plogui", afirma Josep Rull, regidor de Serveis. No obstant això, encara es busquen alternatives en antics pous i aquests dies s'estan fent estudis juntament amb l'ACA per veure si hi ha prou aforament en un pou situat a la zona de Sant Gregori i valorar si reuneix les condicions necessàries per entrar en servei.

Les restriccions, segons la previsió municipal, es limitarien a la nit (entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada, aproximadament) i a la zona del poble abastida pel pou de Sant Gregori. "Amb els talls nocturns, la idea no és cap altra que mirar d'ajudar a l'aqüífer de Sant Gregori a recuperar-se", afirma Josep Rull. L'Ajuntament descarta de moment els talls diürns però demana a la ciutadania que sigui "plenament conscient de quina és la situació i que les previsions meteorològiques no preveuen la recuperació dels aqüífers durant els pròxims mesos".

Subvencions a entitats

D'altra banda, el ple de divendres passat va aprovar una modificació de tresoreria que permet traslladar al pròxim exercici econòmic (gener de 2017) l'aprovació i concessió de subvencions a les entitats locals que els corresponien aquest 2016. El punt aprovat contempla que sigui al gener de l'any vinent quan s'aprovin les subvencions a entitats tant de l'any 2016 com 2017.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: