Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona-2 celebra la 'Festa del Medi Ambient' del 29 de maig al 5 de juny

L'AVV Tarragona-2 organitza la primera festa del barri amb xerrades, contacontes, concursos i altres activitats relacionades amb el canvi climàtic i el medi natural

Imatge del parc Montserrat Garriga, que serà el centre neuràlgic de la festa Imatge del parc Montserrat Garriga, que serà el centre neuràlgic de la festa AVV TARRAGONA 2
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Mai 2023 17:35

L'Associació de Veïnes i Veïns Tarragona-2 celebrarà la 'Festa del Medi Ambient', del 29 de maig al 5 de juny, al parc Montserrat Garriga, la primera festa del barri organitzada per l'entitat veïnal. Durant aquests dies s'han programat activitats de conscienciació o relacionades amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic com ara xerrades, contacontes, carpes o el I Concurs Escolar i Veïnal Montserrat Garriga “Cuidem el Medi Ambient”. També es podrà gaudir de propostes culturals i lúdiques com la cercavila, la xocolatada, el berenar-sopar o una sessió musical.

El president de l'AVV Tarragona-2, Julià Montoya, explica que l'entitat veïnal va decidir dedicar la seva primera festa del barri a un tema com el medi ambient i el canvi climàtic “tant per conscienciar el veïnat i els escolars com per les característiques de la nostra urbanització, que és molt verda i que compta amb un gran parc encara desconegut per la ciutadania de Tarragona”. A més, la Festa del Medi Ambient s'escau en plena primavera, unes dates molt adequades per tractar sobre aquest tema.

Programa d'activitats

La Festa de la Primavera arrencarà el proper dilluns 29 de maig, a les 19h, amb la xerrada sobre medi ambient 'Les implicacions del canvi climàtic: reptes socials i polítics', a càrrec del professor de la URV-CEDAT, Jordi Jaria Manzano.

El dimecres 31 de maig, durant tot el dia, s'instal·larà una carpa informativa sobre la recollida selectiva del Departament de Neteja Pública de l'Ajuntament de Tarragona. Es resoldran dubtes i preguntes en matèria de residus i es repartirà el kit de reciclatge.

La jornada més lúdica arribarà el dissabte 3 de juny. A les 10 h, arrencarà amb una cercavila amb el Griu Petit i els Sons de la Cossetània. A les 11 h, es podrà gaudir d'una xocolatada per a tothom i, a les 12 h, tindrà lloc el contacontes 'L'arbre generós' adreçat al públic familiar.

Les activitats es reprendran, a les 19 h, amb un berenar-sopar on les veïnes i els veïns del Tarragona-2 podran intercanviar impressions sobre la festa, el medi ambient oaltres qüestions relacionades amb el barri. Durant l'acte es farà entrega dels premis del Concurs Veïnal. La jornada acabarà amb una sessió musical, a partir de les 20 h.

L'endemà diumenge 4 de juny, se celebrarà l'assemblea general de socis de l'AVV Tarragona-2, que farà una valoració de la primera edició de la festa i un balanç del 2022-23.

La Festa de la Primavera clourà el dilluns 5 de juny, a les 12 h, amb l'entrega dels premis del Concurs Escolar, a l'escola Pax.

I Concurs Escolar i Veïnal “Montserrat Garriga”

Paral·lelament, l'Associació de Veïnes i Veïns com l'Escola Pax van decidir unir esforços i organitzar el I Concurs Escolar i Veïnal Montserrat Garriga “Cuidem el medi ambient”, amb l'objectiu d'educar, motivar i conscienciar els infants i el veïnat en la conservació del medi ambient i l'emergència climàtica.

El concurs proposa als participants enviar un text amb imatge (fotografia o dibuix) sota el lema “Cuidem el medi ambient”, tot plantejant possibles solucions respecte a les energies renovables, mesures d'estalvi i eficiència energètica, perllongar la vida útil de les coses o separar correctament els residus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: