Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'AVV Parc Francolí alerta que l'aparcament dissuasiu pot comportar més inundacions a l'escola i als edificis de la zona

Els veïns diuen que no s'ha previst cap recol·lector d'aigües pluvials i que el paviment és “insuficient” per al drenatge de l'aigua que baixa del barranc

Imatge del terreny que s'està aplanant per construir el nou aparcament dissuasiu Imatge del terreny que s'està aplanant per construir el nou aparcament dissuasiu AVV PARC FRANCOLÍ
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimecres, 26 abril 2023 12:32

L'Associació de Veïns Parc Francolí alerta que la construcció d'un nou aparcament dissuasiu al carrer Guillem Oliver -en un terreny situat darrera l'Escola Tarragona i de l'Hospital Joan XXIII- “no ha tingut en compte com baixa l'aigua del barranc de Sant Pere i Sant Pau quan plou amb intensitat”. Actualment ja s'inunda aquest carrer i el pàrquing privat d'un edifici de la zona. Segons l'entitat veïnal, aquesta problemàtica pot empitjorar ja que “el nou aparcament dissuasiu pot canalitzar encara més aquestes aigües i, a més, el projecte no ha previst cap dipòsit d'aigües pluvials per recollir-les”.

La portaveu de l'AVV Parc Francolí, Roser Barrio, explica que l'entitat veïnal ha rebut l'assessorament d'un topògraf, que els ha advertit que “el drenatge del paviment del nou aparcament dissuasiu és insuficient per absorbir tota l'aigua que baixa del barranc quan cauen pluges fortes”. Barrio indica que “si a això hi afegim la manca d'un recol·lector d'aigües pluvials i l'existència d'una reixa que no sabem quin volum té, fa que la nostra preocupació augmenti”.

A més, l'associació de veïns adverteix que la baixada d'aigües del barranc “no només pot afectar als edificis i pàrquings privats de la zona, sinó al pati de l'escola” i, en aquest sentit, recorda que actualment “el pati dels petits ja s'inunda quan plou molt”.

L'AVV Parc Francolí ha posat aquesta problemàtica en coneixement de l'Ajuntament de Tarragona i, hores d'ara, estan pendents de concretar una visita a la zona amb el conseller de Territori, Xavier Puig, i amb tècnics del projecte.

L'entitat veïnal també ha volgut deixar clar que no és contrària a la construcció d'un aparcament dissuasiu, ja que fan falta places d'aparcament a la zona, però considera que cal adequar el terreny perquè pugui recollir bé les aigües pluvials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: