Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un grup de veïns de Reus recull signatures contra la construcció del pàrquing subterrani de La Hispània

Alerten sobre la contaminació dels terrenys i es mostren preocupats pels efectes que pot tenir el moviment de terres amb residus tòxics per la salut del veïnat

Imatge actual de la part del solar on hi ha el subsòl amb la zona contaminada Imatge actual de la part del solar on hi ha el subsòl amb la zona contaminada CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 13 Gener 2023 11:30

Un grup de veïns residents a la zona on es preveu construir el pàrquing de La Hispània de Reus han iniciat una campanya de recollida de signatures en contra d'aquest projecte per la contaminació dels terrenys afectats. Els veïns es mostren contraris a la construcció del pàrquing subterrani de tres plantes de fondària perquè el subsol conté residus tòxics i demanen que, al seu lloc, s'hi ubiqui un parc amb jardí. Els impulsors de la campanya estan informant i conscienciant els veïns i comerços de la zona pel risc de contaminació que suposaran les obres. Les firmes recollides entre el veïnat i tota la ciutadania es presentaran a l'Ajuntament de Reus però no descarten adreçar-se a d'altres administracions.

Residus tòxics i uralita

Els veïns alerten de la presència de residus tòxics a la zona S4 del projecte, segons indiquen uns informes desfavorables al projecte que la CUP va denunciar i fer públics a inicis del mes d'octubre. El veïnat no va tenir accés als informes mediambientals en el seu període d'al·legacions, el que els ha comportat indefensió davant el govern que ja n'era coneixedor des de 2020. Aquests informes rebel·len la presència d'una vintena d'elements que superen amb escreix el límit permès de contaminació, i que tenen com a origen les restes de bateries d'automòbils i manteniment de vehicles, objecte de treball de l'empresa d'autobusos que hi havia anteriorment. A banda d'aquests residus tòxics, els veïns asseguren que al subsòl també hi ha partícules d'uralita que van desprendre's del sostre de l'antiga cotxera de La Hispània, quan aquesta es va enderrocar.

Demanen “que no es toqui la zona contaminada”

Els veïns afectats es mostren especialment preocupats per les afectacions que pot tenir el moviment de terres -amb residus tòxics- tant pels residents i comerços propers a la zona, com pels propis treballadors de l'empresa contractista. Per tot plegat, els impulsors de la recollida de firmes demanen “que no es toqui la zona contaminada” i que les places d'aparcament es reparteixin entre els edificis que han d'acollir els habitatges o que s'incrementin les places en altres zones de la ciutat on no existeixi risc de contaminació.

Finalment, els veïns lamenten la manca d'informació rebuda per part del govern municipal sobre aquest projecte i demanen a l'Ajuntament que faci públic els informes mediambientals. També es pregunten altres qüestions com si s'ha previst una partida econòmica per descontaminar totalment la zona afectada, si serà l'empresa contractista la que haurà d'encarregar-se de gestionar aquests residus i, en cas de tirar endavant el pàrquing subterrani, si s'hauran de confinar els veïns i comerços ubicats dins del radi afectat pel moviment de terres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: