Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració veïnal a Tarragona en homenatge a les víctimes de l'accident mortal d'Iqoxe

La FAVT i la FAV Llevant convoquen l'acte per al proper divendres 13 de gener, a les 18:30h, a l'exteriror del Centre Cívic de Torreforta

Imatge d'una concentració a Iqoxe, el gener el 2022 Imatge d'una concentració a Iqoxe, el gener el 2022 FAVT
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimarts, 10 Gener 2023 10:06

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) i la Federació de Veïns de l'Àrea de Llevant (FAV Llevant) convoquen per aquest divendres una concentració en homenatge a les víctimes del tràgic accident d'Iqoxe, del 14 de gener del 2020. L'acte tindrà lloc el proper 13 de gener, a les 18:30 h, a la plaça Pilar Pradell Sabaté (abans plaça del Tarragonès), a l'exterior del Centre Cívic de Torreforta. Amb el lema “Sempre en la memòria”, es farà lectura d'un manifest en record de les tres persones mortes i de les set que van resultar ferides a l'accident i en suport a les seves famílies.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, Alfonso López, ha volgut deixar clar que “els veïns no oblidem que un 14 de gener del 2020 tres ciutadans de Tarragona van perdre la vida. Per això, l'acte vol ser un homenatge a totes les persones que van patir danys aquella fatídica data”. El representant veïnal també ha adreçat un missatge a Iqoxe: “Volem recordar-li que no pararem fins que trobin una solució per les famílies afectades, fins que aquestes puguin passar pàgina”. La FAVT considera “lamentable” que Iqoxe no hagi arribat a cap acord amb les famílies i que aquestes hagin de dependre de la via judicial. La Federació tampoc entén “com una empresa com Iqoxe posi preu a la vida, perquè la vida no té preu”.

La informació i la seguretat a la química: avança però amb deures pendents

Des de la FAVT es considera que durant l'últim any l'administració ha fet un bon treball amb el desplegament del Plaseqta, que està avançat. La prova més evident va ser el simulacre del passat 2 de novembre, que va resultar un èxit de participació i resposta ciutadana. No obstant, la Federació creu que cal millorar l'estratègia comunicativa de Protecció Civil perquè no es tornin a repetir episodis com el de les males olors d'Asesa, “que van provocar malestar veïnal perquè Protecció Civil no va informar del que va passar fins que la població es va queixar”.

En matèria de seguretat al polígon petroquímic, el president de la FAVT expressa la seva “preocupació” envers alguna química com Iqoxe perquè “sembla que els preocupi més el nivell de producció que el de la seguretat de la instal·lació”. Des de la federació veïnal es continua col·laborant amb l'AEQT com a membres del Panel Públic Assesor per tal de treballar per la seguretat de les empreses, “però mentre hi hagi empreses que vagin per lliure a l'hora d'aplicar les mesures de seguretat exigibles, ens trobaran com a Federació al davant”, assenyala la FAVT.

La concentració d'aquest divendres compta amb la col·laboració dels sindicats UGT i CCOO, de les entitats veïnals Voluntaris i Participació Terres de l'Ebre i la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns i dels ajuntaments de Tarragona, Vila-seca i Constantí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: