Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Entitats i veïnat del Barri del Port es mobilitzaran per la restauració de l’Edifici Santinyan

L’AV del Barri del Port i la Xarxa de la Marina han preparat una acció de protesta per demà dissabte 26 de novembre, a partir de les 10:30 h

Imatge d'arxiu d'un mural reivindicatiu pintat l'any passat a les portes del pati del carrer Santiyán Imatge d'arxiu d'un mural reivindicatiu pintat l'any passat a les portes del pati del carrer Santiyán BLOG DEL BARRI DEL PORT
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 25 Novembre 2022 10:04

L’Associació de Veïns del Barri del Port i la Xarxa de la Marina es mobilitzaran per reclamar a l’Ajuntament de Tarragona la restauració de l’Edifici Santinyan. La gent del barri va aconseguir aturar-ne la demolició, però no s’ha evitat la seva deterioració.

És per això que s’ha preparat una acció per demà dissabte 26 de novembre, a les 10.30 h, anomenada "Fem que no quedi en titulars" i que consistirà a fer una empaperada simbòlica. Tindrà lloc al carrer Santinyan 8, cantonada General Contreras.

Els col·lectius del barri, que ja van presentar amb anterioritat un pla d’intervenció sostenible per a la seva restauració gradual, reclamen que es recuperi i es preservi aquest edifici tan emblemàtic per tal de poder-ne fer un ús comunitari, com per exemple convertir-lo en un centre cívic.

Les entitats destaquen que l’edifici podria ser “un espai verd, un petit pulmó” d’una zona on l’acumulació de construccions i els carrers estrets “ho fan més necessari que mai”. Plantegen la possibilitat de condicionar els baixos per crear un espai d’economia social i cooperativa que afavoreixin a la dinamització comercial del barri.

Un edifici emblemàtic i històric al barri

L’Edifici Santinyan conserva un gran valor patrimonial al Barri del Port de Tarragona, ja que va ser construït al segle XIX com a annex de l’Església de la Confraria del Cristo del Buen Amor. Posteriorment, va ser utilitzat com a pati de l’escola que hi va haver fins als anys seixanta. Va acabar sent cedit com a caserna policial fins als anys vuitanta, quan va ser abandonat.

L’edifici es considera emblemàtic gràcies als seus baixos amb arcades de construccions amb fins comercials i vinculats al Port de Tarragona. Els seus porxos, antic pati de l’escola, eleven el valor patrimonial d’aquesta construcció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: