Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PICI de Cambrils reprèn les sessions "Cuidar a les persones que cuiden el barri"

Com a novetat, enguany s'incorporen al projecte les referents de Benestar Emocional comunitari de l'Hospital lleuger Antoni de Gimbernat

La primera trobada es va portar a terme, el dijous 27 d'octubre, al Casal de la Gent Gran, on l'activitat tindrà lloc setmanalment cada dijous de 17:30 a 19 hores La primera trobada es va portar a terme, el dijous 27 d'octubre, al Casal de la Gent Gran, on l'activitat tindrà lloc setmanalment cada dijous de 17:30 a 19 hores AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimarts, 01 Novembre 2022 19:58

Les sessions "Cuidar a les persones que cuiden el barri" del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils es van reprendre ahir dijous amb alguns canvis per reforçar aquest espai veïnal d'acompanyament i cura emocional.

Com a novetat, quest curs s'incorporen en l'organització de les sessions les referents de Benestar Emocional Comunitari de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, el Casal de la Gent Gran es convertirà en la ubicació fixa de les trobades, que tindran una periodicitat setmanal i es portaran a terme els dijous a la tarda (de 17:30 a 19 hores).

La regidora de Benestar Social, Yolanda Quílez, ha afirmat que l'objectiu de la iniciativa és "crear un espai d'acompanyament, apoderament i capacitació per a les persones veïnes, agents naturals dinamitzadores comunitàries dels barris, per tal de reforçar i treballar individualment i col·lectivament la salut comunitària".

La regidora també ha explicat que l'acompanyament es realitza a través de l'escolta activa, les dinàmiques relacionals i l'artteràpia, entenent la salut com el benestar de forma integral. "Cuidar a les persones que cuiden reverteix en la cura i la salut del barri i la comunitat", ha conclòs Quílez.

El PICI

El PICI és un programa d'intervenció sociocomunitària i dinamitzadora que té la voluntat d'afavorir la convivència, la inclusió social i el coneixement entre cultures, promoure la participació ciutadana, la mediació intercultural, fomentant la cohesió social i la interculturalitat. Es desenvolupa als barris de Nou Cambrils, Eixample Vila i Eixample Platja. El projecte està impulsat pel Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: