Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Mas d'en Pastor demanen millores en mobilitat, servei de recollida de brossa i civisme

L'associació de veïns demana la reubicació de la parada de l'autobús i de la bateria de contenidors, i més presència de la Guàrdia Urbana

Imatge de la visita de representants de l'Ajuntament de Tarragona a la urbanització Mas d'en Pastor de Tarragona Imatge de la visita de representants de l'Ajuntament de Tarragona a la urbanització Mas d'en Pastor de Tarragona FAVT
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 07 Juliol 2022 20:33

Una representació del govern municipal de l'Ajuntament de Tarragona va visitar el passat 30 de juny la urbanització de Mas d'en Pastor per tal d'escoltar les peticions dels veïns i veïnes de Mas d'en Pastor com de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). 

En matèria de neteja i recollida de residus, si bé l'AV Mas d'en Pastor reconeix que s'ha millorat força la neteja de la zona on està ubicada la bateria de contenidors, l'entitat veïnal ha demanat netejar amb aigua els contenidors per evitar males olors. L'Ajuntament els va anunciar que el nou contracte de la brossa preveu que els contenidors del barri fucionin amb el sistema de la clau, que, entre d'altres coses, permetrà detectar si hi ha veïns de la urbanització o de fora que llencen la brossa a fora.

Els veïns de Mas d'en Pastor també van demanar que l'Ajuntament arribi a un acord amb el propietari d'un terreny privat per tal que es pugui rehabilitar i reubicar la zona de contenidors. Alhora, l'associació de veïns demana precisament que la parada del bus municipal es reubiqui on actualment hi ha la zona de contenidors.

Estudi per fer arribar l'autobús L-55 a Tarragona 2 i al campus Catalunya

El conseller i president de l'Empresa Municipal de Transports, Jordi Fortuny, i el gerent de l'EMT, van informar als representants veïnals que s'està estudiant la proposta conjunta de l'AV Mas d'en Pastor i de l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau, perquè la línia 55 del bus, que uneix actualment les urbanitzacions Rodolat del Moro i Mas d'en Pastor amb Sant Pere i Sant Pau, arribi fins al campus de l'avinguda Catalunya, passant per Tarragona 2 i el campus Sescelades. 

En matèria de mobilitat, l'AV Mas d'en Pastor va demanar als representants del consistori tarragoní que plantegin a l'Ajuntament dels Pallaresos la necessitat de reordenar el carrer Mas dels Frares (Els Pallaresos), fent-lo d'una sola direcció, i canviar la direcció del carrer Mas d'en Pastor 2 (Tarragona). També van demanar que es col·loqui un pas elevat per evitar que vehicles i motos circulin en velocitats altes que, de vegades, han causat l'atropellament de gats i amb el risc que s'atropelli alguna criatura.

Vigilar l'accés de vehicles a la zona boscosa

D'altra banda, la consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, va informar els veïns s'estan fent tasques de vigilància i d'assistència a persones mitjançant agents de mediació i de l'UMA per evitar actes incívics a la zona de contenidors. Els veïns van demanar a la consellera la necessitat de millorar la presència de la policia de proximitat al barri. Finalment, Guzmán va anunciar que, amb l'arribada de la calor, s'han començat a fer patrulles i vigilància amb drons per evitar l'accés de vehicles als camins i els "botellots" al bosc, que suposen un risc d'incendi.

Pel que fa al servei de subministrament d'aigua a Mas d'en Pastor, el gerent d'EMATSA va comunicar la impossibilitat de rebre l'aigua que gestiona l'empresa municipal, ja que la urbanització no està recepcionada. El conseller de Territori, Xavier Puig, va recordar que no es pot fer cap actuació urbanística al barri si no es realitza el projecte urbanístic, com passa en altres zones com les Parcel·les Bigorra.

Per tot plegat, l'associació de veïns va anunciar que plantejaria en assemblea un canvi del sistema d'execució, i passar de junta de compensació a junta de cooperació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: