Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració veïnal a Sant Pere i Sant Pau per reclamar als bancs una atenció personalitzada

Les associacions de veïns del barri tarragoní convoquen a tota la ciutadania, aquest diumenge 10 d'octubre, a les 11h, a la plaça de la 4a Promoció

Durant la concentració del diumenge, es faran fotografies amb els veïns/es vestits de groc davant les quatre oficines de les entitats financeres que operen al barri Durant la concentració del diumenge, es faran fotografies amb els veïns/es vestits de groc davant les quatre oficines de les entitats financeres que operen al barri CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Octubre 2021 11:05

L'AV La Unió i l'AV Sant Pere i Sant Pau han convocat per aquest diumenge 10 d'octubre, a les 11h, a la plaça de la 4a Promoció,  una concentració veïnal lúdico i reivindicativa oberta a tothom per reclamar als bancs una atenció personalitzada i la garantia d'uns "serveis mínims" a la població. També demanaran que s'atengui les persones grans a l'interior de l'oficina tant per la seva seguretat com per evitar esperes llargues al carrer davant les inclemències de l'hivern o l'estiu. 

Les associacions de veïns fan una crida als participants a que portin una armilla groga, una samarreta o qualsevol altre roba de color groc, ja que aquest és el color que han portat els voluntaris que han fet torns de vigilància durant tres mesos, davant els caixers automàtics del barri, per vetllar que la gent gran retiri diners dels caixers sense por a que sigui robada o atracada. Per això, durant la concentració, es faran fotografies davant les quatre oficines de les entitats financeres que operen al barri. La concentració també vol tenir un caràcter lúdic i, per això, s'obsequiaran a les persones que hi assisteixin amb un vermut, una cervesa o un refresc.

De moment, la iniciativa veïnal ja ha estat recolzada per diverses entitats com la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) o la Federacio de Veïns Segle XXI. També ha rebut el suport de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona, que van aprovar per unanimitat una moció en l'últim ple en què es reclamava una millora de l'atenció a les entitats financeres i una regulació dels serveis mínims per part de les administracions amb competències.

L'objectiu final és aconseguir un compromís, primer del Parlament de Catalunya i després del Congrés de Diputats, perquè es regulin els "serveis mínims" exigibles a les entitats financeres. Per això les associacions de veïns no descarten iniciar una recollida de signatures a tot l'Estat per portar la proposta al Congrés en forma d'Iniciativa Parlamentària.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: