Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Veïns i entitats del Barri del Port reclamen l'ús veïnal de l'edifici de les "antigues casernes"

La Xarxa de la Marina i l’AV del Barri del Port faran una acció reivindicativa, aquest dissabte a les 10h, a la cantonada dels carrers Santiyan i General Contrera

L'Ajuntament de Tarragona va netejar el jardí de l'edifici municipal del carrer Santiyàn amb Pau del Protectorat -antigues casernes- L'Ajuntament de Tarragona va netejar el jardí de l'edifici municipal del carrer Santiyàn amb Pau del Protectorat -antigues casernes- AV BARRI DEL PORT
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 26 Març 2021 15:00

El col·lectiu Xarxa de la Marina i l’Associació de Veïns del Barri del Port de Tarragona duran a terme aquest dissabte una acció reivindicativa per reclamar l’ús veïnal de l’edifici municipal situat al carrer Santiyan, altrament conegut com les “antigues casernes” o “antic col·legi de la Presentació”. L’acció consistirà en instal·lar un mural temporal a les portes del jardí de l’edifici que reprodueix l’interior del pati i visualitza "allò que es podria estar aprofitant i no es fa". Les entitats i veïns han reclamat diverses vegades poder usar i gaudir d’aquest edifici i fins i tot han presentat a l’ajuntament propostes de restauració i us. L’acció tindrà lloc el dissabte 27, a les 10h, a la cantonada del carrers Santiyan i General Contreras.

L’edifici és de propietat municipal i es troba abandonat des dels anys vuitanta. Va ser construït al segle XIX com un convent annex al que en l’actualitat és l’Església de la Confraria del Cristo del Buen Amor. Més tard va passar a ser una escola fins als anys seixanta, quan aquesta es va traslladar. Poc després va ser cedit com a caserna de la policia fins que als anys vuitanta va ser abandonat.

De l’edifici en destaquen l’estructura dels baixos, amb les típiques arcades de les construccions fetes amb finalitat comercial o de magatzem vinculades al port i un ampli pati amb porxos que dóna al carrer General Contreras i va ser l’antic pati de l’escola.

La Xarxa de la Marina i l’AAVV del Barri del Port reclamen la preservació i la recuperació pel barri d’aquest edifici tant pel seu valor patrimonial, com pels possibles usos comunitaris. En aquest sentit, ambdues entitats consideren que aquest edifici seria un bon lloc per acollir un centre cívic, ja que no n'hi ha cap al barri.

També assenyalen que el pati podria ser un espai verd comunitari, en un barri en què la densitat de construccions i l’estretor dels carrers i les voreres ho fan més que necessari. Per últim, proposen condicionar els baixos per a usos comunitaris i espais d’economia social i cooperativa que contribueixin a la dinamització social i comercial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: