Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració a Tarragona per reclamar seguretat i coordinació a les químiques i a l'administració

Moviments veïnals, socials i sindicals convoquen la concentració per al 14 de gener, a les 18:40h, a la plaça de la Font, un any després de l'accident d'Iqoxe

Imatge de la capçalera de la manifestació unitària a la Rambla Nova de Tarragona, amb la pancarta amb el lema 'Volem seguretat, informació i coordinació', el 19 de febrer del 2020 Imatge de la capçalera de la manifestació unitària a la Rambla Nova de Tarragona, amb la pancarta amb el lema 'Volem seguretat, informació i coordinació', el 19 de febrer del 2020 ROGER SEGURA / ARXIU / ACN
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 31 Desembre 2020 08:44

"Reclamar seguretat, coordinació i transparència al sectot químic i a l'administració". Aquest serà l'objectiu d'una gran concentració que el moviment veïnal i sindical ha convocat per al proper 14 de gener, a les 18:40h, a la plaça de la Font de Tarragona. Un any després del dia i l'hora en què es va produir l'explosió a la planta d'Iqoxe a la Canonja i que va acabar amb la vida de tres persones i amb danys materials de diversa consideració.

Aquesta setmana s'han iniciat les reunions preparatòries a la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) per tal d'organitzar els preparatius de la mobilització. Les entitats i ajuntaments adherits seran els mateixos que van convocar la manifestació del passat 19 de febrer a la ciutat: Federacions d'Associacions de Veïns de Tarragona, l'Associació de Veïns Federades Segle XXI, la Federació de Veïns de Llevant, la Coordinadora d'Entitats de Tarragona, la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns i la Confederació d'Associacions Veínals de Catalunya (CONFAVC), que s'ha adherit enguany a la concentració. També s'hi han adherit els sindicats UGT i CCOO i els ajuntaments de Tarragona, la Canonja, Perafort i Constantí i falta confirmar els consistoris de Vila-seca i la Pobla de Mafumet.

Cal recordar que més de 3.000 persones van participar el passat 19 de febrer a Tarragona en la manifestació convocada pels moviments socials, veïnals i sindicals arran de l'accident a IQOXE del 14 de gener. Sota el lema "Volem seguretat, informació i coordinació", la protesta va arribar fins a la Delegació del Govern a Tarragona, on es va llegir un manifest unitari. Diversos ajuntaments de la zona també es van adherir a l'acció, que va servir per cloure una jornada de vaga general massiva a la petroquímica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: