Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 200 persones protesten per reclamar més seguretat i presència policial a Bonavista

Els veïns i les veïnes fan una crida a les víctimes perquè denunciïn les agressions i assajaments sexuals

Imatge de la presidenta de l'Associació de veïns del barri de Bonavista d'esquenes, Loli Gutiérrez, llegint el manifest i dels concentrats en la protesta per reclamar més seguretat al veïnat Imatge de la presidenta de l'Associació de veïns del barri de Bonavista d'esquenes, Loli Gutiérrez, llegint el manifest i dels concentrats en la protesta per reclamar més seguretat al veïnat MAR ROVIRA / ACN
Veïnatge ACN
Dissabte, 14 Novembre 2020 19:48

Unes 200 persones han protestat aquest dissabte a la tarda per reclamar més seguretat al barri de Bonavista de Tarragona arran de les detencions de dos homes acusats d'agredir sexualment un dona i assetjar-ne tres més als carrers del veïnat. La protesta s'ha fet a la Rambla de Bonavista i ha acollit la lectura de tres manifestos i exhibicions de cant i ball. Els veïns també han fet una crida a les víctimes perquè denunciïn els casos d'agressions i assetjaments sexuals. "Necessitem més protecció, crec que s'hauria de reforçar la seguretat, perquè a partir de les deu de la nit quan arribem de treballar no podem anar soles a casa. Tenim por i inseguretat", ha afirmat la presidenta l'Associació de veïns, Loli Gutiérrez.

En la concentració hi ha participat l'Emma Gil, una jove de quinze anys que ha estat l'encarregada de llegir un dels manifestos reivindicatius. Ella ha assegurat que sent ràbia i impotència davant les dones que es "queden callades" i no denuncien les agressions o assetjaments sexuals. "El primer instint és tenir por i això em fa ràbia, perquè no vull tenir por quan surto al carrer. Demano igualtat, seguretat i que tothom pugui sortir al carrer tranquil, com i on vulgui i amb qui vulgui sense que em passi res", ha opinat. Per la seva banda, Gutiérrez ha considerat que és "molt fort el que els ha passat" i ha demanat a les víctimes que denunciïn sense por. "La protesta d'avui és per a elles, però demà pot ser per a nosaltres", ha afegit.

Una dona agredida sexualment i tres més assetjades

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un veí de la Canonja de 30 anys acusat d'assetjar tres dones al barri de Bonavista dissabte passat. Segons la policia catalana, en el primer cas l'home va seguir una noia que tornava a casa, va agafar-la i va intentar retenir-la. Ella, però, se'n va desfer i va demanar ajuda a una veïna. Diumenge una altra dona va acudir a comissaria per denunciar l'assetjament que havia patit per part del mateix individu el 31 d'octubre. A més, unes hores més tard de la detenció, una tercera dona va denunciar uns fets similars. Arran d'aquests casos, els Mossos no descarten que puguin aparèixer més víctimes.

A banda d'aquesta detenció, al mateix barri tarragoní, també es va arrestar un altre home la matinada de diumenge passat acusat d'una agressió sexual a una dona. La víctima es trobava a l'interior d'un cotxe a l'avinguda del President Tarradellas quan l'individu va entrar-hi amb la intenció d'agredir-la, segons han explicat fonts policials. La víctima va poder demanar auxili a una patrulla de la Guàrdia Urbana que passava per la zona, cap a dos quarts de dues de la matinada. L'arrestat té antecedents per delictes sexuals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: