Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La FAVT desaprova que l'AV Bonavista accepti 150.000 euros d'Iqoxe

La federació veïnal es desmarca de l'acord entre l'associació de Bonavista i la química perquè "mai acceptarem que s'intenti tapar amb diners la veu dels veïns que representem"

Imatge d'arxiu de la manifestació veïnal i sindical convocada a Tarragona per reclamar "Seguretat, informació i coordinació" Imatge d'arxiu de la manifestació veïnal i sindical convocada a Tarragona per reclamar "Seguretat, informació i coordinació" ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 30 Octubre 2020 23:17

La setmana passada va trascendir, a través de les xarxes socials, que l'empresa química IQOXE va oferir a l'AV de Bonavista un conveni, segons el qual, l'entitat veïnal rebria la suma de 150.000 euros de la companyia en compensació pels danys de l'explosió del passat 14 de gener, que va acabar amb tres víctimes mortals i danys materials diversos. En declaracions posteriors a Tarragona Ràdio, la presidenta de l'AV Bonavista, Loli Gutiérrez, va anunciar que els veïns i veïnes tenen un any per decidir què volen fer amb els diners i quines zones es poden millorar amb aquestes inversions.

Però aquest preacord ha sentat com un gerro d'aigua freda a la junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), a la qual l'AV Bonavista hi està associada. La federació veïnal ha volgut deixar clar, a través d'un comunicat, que "aquesta junta mai ha mantingut cap reunió amb Iqoxe" i que l'AV Bonavista va mantenir reunions amb l'empresa "sempre de manera unilateral i en cap cas se'ns va comunicar ni data ni la intenció de realitzar cap altra petició econòmica". Per aquest motiu, des de la FAVT es desmarquen "de qualsevol responsabilitat que es derivi d'aquesta acció".

La FAVT discrepa d'aquest possible conveni entre l'Associació de veïns de Bonavista: "Mai acceptarem que s'intenti tapar amb diners la veu dels veïns als que representem". La federació també mostra la seva preocupació pel fet que els representants d'Iqoxe no hagin desmentit "que en el contingut d'aquest acord hi ha clàusules de confidencialitat i que una d'elles sigui la renúncia de les famílies afectades a recórrer als tribunals".

Per aquestes raons, la federació veïnal que agrupa la majoria dels barris de Ponent considera que, amb aquesta decisió, "creiem que la credibilitat del moviment veïnal queda en entredit" i no descarten "estudiar amb els associats les possibles mesures a prendre".

En el comunicat la FAVT afirma que "no ens cansarem de treballar perquè a totes les persones que hagin patit algun tipus de prejudici, sigui personal o material, els sigui reparat" i anuncien que seran perseverants fins aconseguir "que es depurin totes les responsabilitats i, d'aquesta manera, els culpables d'aquesta tragèdia hauran d'assumir totes les conseqüències perquè el dany irreparable patit per les famílies afectades sigui compensat".

Per tot plegat, la federació veïnal fa una crida a agrupar a totes les associacions, federacions, sindicats, entitats o moviments socials que vulguin acompanyar-los per aconseguir el nostre objectiu.

"No assumirem que el viure a Tarragona o treballar a la química, comporti que qualsevol dia una filla o un fill no pugui tornar a veure la seva mare o al seu pare", conclou el comunicat de la FAVT.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: