Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Ponent tallaran la T-11 per reivindicar el reforç de l'atenció primària

L'acció del 31 d'octubre, que compta amb l'adhesió de les tres federacions veïnals de Tarragona, vol elevar el to de les protestes fetes des de l'estiu

Imatge de la concentració veïnal d'aquest divendres a la tarda, davant el CAP La Granja-Torreforta Imatge de la concentració veïnal d'aquest divendres a la tarda, davant el CAP La Granja-Torreforta CEDIDA
Veïnatge Josep Cartanyà
Divendres, 23 Octubre 2020 20:54

Sota el lema "la Covid-19 s'atura als CAP", un grup de veïns i veïnes dels barris de Ponent de Tarragona han convocat un tall de la carretera T-11 per al proper dissabte 31 d'octubre, a les 17:00h, per reivindicar més personal i mitjans suficients a l'anteció primària. L'acció, que compta amb el suport de les tres federacions veïnals de la ciutat (FAVT, FAV Llevant i Federació Segle XXI), transcorrerà al tram de la carretera entre la Rambla Ponent i la rotonda d'accés a La Floresta.

El tall de carretera culminarà les concentracions i accions de denúncia que un grup de veïns de Ponent ha fet tots els dimecres i divendres davant el CAP La Granja o les que s'han fet al CAP Bonavista. Aquest divendres a la tarda, durant la darrera concentració davant del CAP La Granja, un dels portaveus del moviment, Toni Peco, ha explicat que amb el tall del dia 31 "volem elevar el to de les protestes" perquè "ens hi va la salut i la vida", com ha afegit l'altre portaveu, Manuel Bravo, que ha fet una crida a "la unitat" per demanar la millora de l'atenció primària.

Les mancances de l'Atenció Primària

I és que les veïnes i els veïns estan tips que amb "l'excusa de la Covid-19" el servei als CAPs de Ponent i de la ciutat en general ha baixat. Antonio Peco ha recordat el llistat de deficiències que han recollit i demanen: que es facin efectives les visites presencials i controls de pacients crònics de manera prioritària; el retorn de l'atenció presencial en funció de l'evolució de la Covid-19; que el metge de família torni a tenir el contacte amb els pacients; habilitar espais segurs tant per al personal del centre com dels usuaris per evitar cues amb llarga espera a les entrades; reforç del personal per atendre les consultes telefòniques; recuperar el personal que es va perdre amb les retallades del 2011; informació detallada del personal que treballa al CAP La Granja-Torreforta; destinar el 25% del pressupost de Salut a l'Atenció Primària, com recomana l'OMS; iniciar les obres pendents d'ampliacio del CAP La Granja o que es recuperin de manera immediata les visites del especialistes, així com altres serveis que s'han anat perdent amb l'arribada de la Covid-19.

Durant la concentració d'aquest divendres, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Alfonso López, ha anunciat que presentaran aquest paquet de demandes prioritàries al gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, a la reunió prevista per al proper 4 de novembre. Tant el president de la FAVT com la presidenta de la Federació de Veïns de Llevant, Gemma Fusté, han coincidit en afirmar que les reivindicacions de millora no només afecten als CAPs de La Granja o Bonavista, sinó a la resta de centres d'atenció primària de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: