Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa Vendrellenca demana que s’elabori el mapa de franges de protecció contra incendi de les urbanitzacions

Arran l'incendi del carrer Industria, la plataforma ciutadana exigeix a l'Ajuntament "el compliment de la normativa de solars i l’elaboració del DUPROCIM"

La Xarxa Vendrellenca ha recordat que l'incendi del carrer Indústria es va originar en un solar brut amb herbes La Xarxa Vendrellenca ha recordat que l'incendi del carrer Indústria es va originar en un solar brut amb herbes XARXA VENDRELLENCA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dissabte, 15 Agost 2020 20:02

Després del darrer incendi d'aquesta setmana al carrer Indústria del Vendrell, la Xarxa Vendrellenca (XV) ha demanat a l'Ajuntament "que actuï d'ofici per acabar amb la situació de desídia dels solars privats del municipi" i ha recordat que el foc es va originar en un solar brut amb herbes. També exigeixen al consistori que s’elabori el DUPROCIM (Document únic de protecció civil muncipal) - que ha d'incloure tots els riscos que afecten un municipi en relació amb els incendis- i que s’elabori el mapa de franges de protecció contra incendi de les urbanitzacions. La XV també demana que s'actuï "amb contundència" davant l’incivisme d’alguns propietaris de solars que els tenen bruts i plens d'herbes. 

Pel que fa als solars a les urbanitzacions, l'entitat vol deixar palès "que ens preocupa molt que aquesta situació es doni en solars d'urbanitzacions com Torreblanca o Nou Vendrell, donat que llavors ens podríem trobar amb problemes molt mes greus," i alerten que "en aquest nuclis de la nostra vila endinsats al bosc, el foc es podria propagar fàcilment i es podria donar una tragèdia encara pitjor que viscuda al carrer Indústria".

Sobre la seguretat de les urbanitzacions davant el risc d’incendi, la XV ha recordat que, el mes d’agost de 2019, va demanar a l’Ajuntament de Vendrell quina era la situació dels plans contra incendis al municipi. Segons l'entitat, el consistori els va comunicar que, el gener de 2020, estaria elaborat el
DUPROCIM i que des de Urbanisme i Medi Ambient, es treballava en la 'Redacció i aprovació del Mapa de franges de protecció en la delimitades les franges contra incendi'.  La Xarxa lamenta que "a data d’avui no tenim constància de que s’hagin delimitat les franges de protecció d’incendi per les urbanitzacions, ni que el DUPROCIM,, el document que on hauria de constar el pla d’evacuació d’incendis, estigui redactat".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: