Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau denuncia "l'abandonament" del barri

El veïnatge lamenta que "en deu anys no s'ha fet res al barri" / Demanen seguretat vial, zones esportives, pipicans, manteniment i "un barri amb 0 barreres arquitectòniques"

Esteve Torres i Gabriel Muniesa han presentat l'informe de peticions a l'espai públic, a l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau Esteve Torres i Gabriel Muniesa han presentat l'informe de peticions a l'espai públic, a l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimecres, 20 Novembre 2019 21:01

L'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau ha fet públic un llistat de greuges que demostren que "en deu anys no s'ha fet res al barri", tal com s'ha expressat el president de l'entitat veïnal, Gabriel Muniesa. Les crítiques van adreçades, tant a l'anterior govern com a l'actual "que encara no s'han presentat, després de sis mesos", ha dit Muniesa. Tant és així que l'associació de veïns ubicada al nord del barri tarragoní ha recollit en un informe els 5 eixos de mancances: esport, espais per a animals, seguretat vial i manteniment.

El representant d'Espai Públic de l'entitat veïnal, Esteve Torres, ha dit que a Sant Pere i Sant Pau no hi ha espais per a practicar l'esport al carrer: "una mostra d'això és que els nois i noies es barallen per jugar amb la única cistella que tenim al barri". En aquest sentit, demanen una zona esportiva amb mesures reglamentàries als afores del barri i zones multiesportives per a la canalla en alguna de les places que ja estan condicionades.

Un altre de les mancances és, segons els veïns, més espais per a mascotes o pipicans, ja que asseguren que "els que hi ha al final del carrer Violant d'Hongria i al costat de la caserna de la Guàrdia Civil són insuficients per l'enorme quantitat de veïns que tenen mascotes, principalment gossos", assenyala Torres.

En matèria de seguretat vial, l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau ha registrat enguany dos atropellaments de canalla a la via pública que, sortosament, no van tenir pitjors conseqüències. Segons l'associació veïnal, això és degut a la manca de senyalització i de mesures per controlar la velocitat dels vehicles. Per això demanen que s'instal·lin elements reductors de velocitat en punts com a l'entrada i sortida de les escoles i a les avingudes grans que travessen el barri, entre altres mesures.

Esteve Torres també ha criticat les dificultats amb les que les persones amb mobilitat reduïda, la gent gran o les dones amb cotxet tenen a l'hora de circular pel barri "per la manca d'accessibilitat i les voreres estretes" i ha reclamat "un barri amb 0 barreres arquitectòniques". 

                                                                    Vorera estreta amb barreres arquitectòniques: 

vores sant pere i sant pau

Finalment, l'informe veïnal també denuncia manca de manteniment en general, però molt especialment, la zona de la plaça de la Cinquena Promoció. A aquestes peticions també s'hi han d'afegir policies de barri -tant per al trànsit a les escoles com per seguretat ciutadana- com una rotonda a l'alçada de Marcel·lí Domingo que agilitzi tot el trànsit de vehicles que venen de l'avinguda Països Catalans.

Per tot plegat, l'AV La Unió demana "un pla d'actuació per al barri" que reivindicaran davant dels responsables de les diverses àrees de l'Ajuntament de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: