Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau reivindicaran millores a la zona de la 5a Promoció

Les festes de Santa Tecla del barri tarragoní arrenquen aquest dissabte 31 d'agost amb l'actuació de la colla castellera, tot i que la majoria d'actes es concentraran del 6 al 8 de setembre

L'actuació de la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i dels Xiquets de Vila-seca serà l'acte avançat de les festes de La Unió L'actuació de la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i dels Xiquets de Vila-seca serà l'acte avançat de les festes de La Unió ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 30 Agost 2019 21:05

Un any més, -i ja en van 29- l'Associació de Veïns La Unió celebrarà les seves festes veïnals al setembre en les que utilitza el Pòrtic de Santa Tecla per reivindicar la pertanença "de ple dret" del barri de Sant Pere i Sant Pau a Tarragona. De fet, La Unó va néixer a propòsit d'un problema urbanístic que afectava els habitatges de la 5a Promoció i, per aquest motiu, va decidir celebrar les festes entre els blocs Uruguay, Paraguay i el col·legi Marcel·lí Domingo per tal de visibilitzar aquesta reivindicació. Més endavant, l'Ajuntament de Tarragona va introduir millores en aquesta zona de blocs i, per això, l'entitat veïnal va decidir traslladar les festes a la plaça de la 3a Promoció -o plaça de Cuba-, on s'han celebrat els darrers anys.

Amb el pas del temps, la zona de la 5a Promoció torna a requerir millores, ja que tant la plaça com alguns vials i escales "necessiten el focus de les fests per a què l'administració municipal les inclogui en el paquet de reformes que necessita", afirmen des de l'AV La Unió. Per això, l'associació de veïns torna enguany a celebrar les festes veïnals a la zona de la 5a Promoció.

Actuació castellera

L'actuació de la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i dels Xiquets de Vila-seca serà l'acte avançat de les festes de la Unió, que tindrà lloc aquest dissabte 31 d'agost, a les 18:30h, a la plaça Cuba. A continuació, a les 21h, es podrà gaudir en directe de la música en directe de L'Artistre, que farà sonar la seva "Rumba Nuclear 3.0".

El proper 4 d'agost, a les 18:30h, a la plaça de la 4a Promoció, se celebrarà la Festa de l'Escuma per a la canalla i, a les 22:00h, a la plaça de la 6a Promoció (Plaça Miramar), es podrà gaudir de cinema a la fresca.

Actes centrals

La majoria d'actes de les festes veïnals de Santa Tecla es concentraran durant el cap de setmana, del 6 al 8 de setembre. El divendres dia 6, a les 19h, al recinte de festes de la 5a Promoció, arrencaran les festes amb una exhibició de balls de l'Escola Montserrat, Flashdaance, Escola de ball Menchu i Montse. 

Enguany, el Pregó de festes anirà a càrrec de Ràdio Sant Pere i Sant Pau, que porta prop de 35 anys al servei del barri. A les 22:30h, des del CAP del barri fins al recinte de festes, s'iniciarà la 5a Baixada de la Sangria, amb la participació de la Colla de Gegants La Unió, que farà el següent recorregut: CAP, església, plaça de la Sardana, damunt del pont, camí del Pont del Diable, plaça Miralcamp fins al recinte de festes. Un cop allí, se celebrarà la XIII Festa de la Sangria, que amenitzarà el grup O-xenta's i una disco mòbil.

L'endemà dissabte 7 de setembre, a partir de les 10h, se celebraran activitats esportives a les pistes de l'escola Marcel·lí Domingo, on destaquen la Gimkana Ciclista per a nens i nenes, de 5 a 10 anys, organitzada pel Club Ciclista Tarragona, el Bàsquet 3x3 a càrrec del Club Bàsquet Sant Pere i Sant Pau, el voleibol promogut pel Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau i els xuts a les petites porteries del CF 43 Original Nord i de l'Escola de Futbol Sant Pere i Sant Pau.

Durant el matí també es podrà gaudir d'una festa infantil amb inflables, animació i escuma. A les 14h, es farà una paella solidària amb actuacions en directe, amb un donatiu de 3 euros en benefici de la Lliga Contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, organitzada per Braseria Cabrera i amb la col·laboració de la Casa de Andalucía.

A les 18h, tornarà a haver-hi una nova exhibició de balls dels grups Country Town, Escola de Ball DNA Flamenco Azabache, Dreams Dance, i Bailaimet. A les 22h, tindrà lloc el 28è Sopar de germanor i, a les 23:30h, començarà el Ball de Festa Major amb l'orquestra Lázaros. Durant l'actuació es sortejaran diversos obsequis i sopars gràcies a la col·laboració dels establiments comercials i de restauració del barri.

La XVI Trobada de Gegants La Unió

El diumenge 8 de setembre, a les 09:30h, se celebrarà el X Torneig d'Escacs La Unió, que consistirià en 8 partides ràpides de 5 minuts per jugador, organitzat per l'Escola Escacs Tarragona del barri, que obsequiarà amb un pernil al guanyador del trofeu. A les 10h, s'iniciarà la XVII Trobada d'intercanvi de plaques de cava i la XXIII Trobada de Puntaires de La Unió.

trobada gegantera Sant Pere i Sant Pau

A partir de les 10:30h, arribarà la XVI Trobada de Gegants La Unió, arribats d'arreu, que faran una plantada. A les 12h, s'iniciarà la cercavila de gegants i elements festius que faran el següent recorregut: Recinte de festes, plaça Miralcamp, davant entradeta Col·legi La Salle, Avinguda Països Catalans, plaça les Amèriques, carrer camí del Pont del Diable, plaça Miralcamp fins a tornar al recinte de festes.

A les 18:30h, serà el torn de la Marató i show, amb balls amb Stel Blau, Pedro Alma i Piter, tancant amb havaneres (amb rom cremat a la mitja part). 

Les festes finalitzaran a les 23:30h amb la Festa de l'Escuma, amb una disco mòbil i animació.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: