Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Parc Francolí creuen que l'arribada del Centre Penitenciari Obert "matarà" el barri

La Generalitat preveu començar les obres de la presó de règim menor cap al mes de novembre / L'Associació de Veïns té constància dels primers propietaris que ja han posat el seu pis a la venda

El Centre Penitenciari Obert (CPO) s'ubicarà a la zona del Parc Francolí de Tarragona El Centre Penitenciari Obert (CPO) s'ubicarà a la zona del Parc Francolí de Tarragona ARXIU / AV PARC FRANCOLÍ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimecres, 07 Agost 2019 17:24

"La gent que viu aquí està molt descontenta. De fet, hi ha veïns que han posat els seus pisos a la venda i ens han dit que, si haguessin sapigut que el Centre Penitenciari Obert (CPO) havia d'anar aquí, no se l'haguessin comprat". Així s'expressava Roser Barrio, portaveu de l'AV Parc Francolí, després de recollir les primeres reaccions entre el veïnatge del barri davant l'anunci fet, el passat 18 de juliol, per part de la Generalitat, de la licitació de les obres del centre. 

Representants del Departament de Justícia de la Generalitat van confirmar en una reunió mantinguda amb membres de l'Ajuntament de Tarragona i de l'AV Parc Francolí que, segons els terminis del concurs de licitació, es preveu començar cap al mes de novembre les obres de construcció del nou Centre Penitenciari de règim obert, que s'ubicarà just al costat de l'entrada del Parc Francolí. El nou centre, pressupostat en uns 10 milions d'euros, preveu també la ubicació als baixos del nou arxiu dels Jutjats de Tarragona.

En canvi, les mateixes fonts de Justícia van comunicar als representants veïnals que el Fòrum Judicial (o Ciutat de Justícia) que es va projectar en el seu dia "ens van dir que no és una prioritat", afirmen des de l'associació de veïns.

En contra d'aquesta ubicació

Encara que tot sembla estar dat i beneït, els veïns i veïnes del Parc Francolí seguiran lluitant perquè hi hagi un canvi d'ubicació del centre. L'AV Parc Francolí considera que "ubicar el centre al costat de l'entrada d'un parc que està molt freqüentat durant tot l'any per gent que fa esport, al costat d'una escola i d'una llar d'infants, on hi ha molt de moviment de nens i nenes, no és el lloc més idoni".

La portaveu veïnal Roser Barrio es mostra indignada: "A l'hivern, a les 5 de la tarda, ens haurem de tancar a casa perquè no podrem anar al parc i, no tant pels presos, sinó per l'entorn que això comporta". Barrio adverteix tant a la Generalitat com a l'Ajuntament que "seguirem lluitant perquè canviïn la ubicació i, potser, ens haurem d'encadenar".

Segons el relat dels representants veïnals, en relació a la ubicació, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va preguntar als representants del Departament de Justícia si hi havia alternatives per construir el centre en un altre indret, una possibilitat que no preveuen des del Govern.

Primers pisos a la venda

Des de l'associació de veïns tenen constància dels primers propietaris que "han posat a la venda els seus pisos" i creuen que, a partir d'aquest anunci, "molta gent que volia vindre a viure en aquesta zona es farà enrera". En definitiva, "el CPO matarà el barri", sentencia Roser Barrio.

Finalment, l'entitat veïnal també lamenta que l'arribada del centre penitenciari "tampoc comportarà més vigilància ni seguretat al barri, tal com ens van dir a la reunió".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: