Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Tarragona Centre denuncien la presència de cartells sense permís

L'associació de veïns acusa l'Ajuntament d'incomplir la seva pròpia ordenança i li reclama que els tregui

Imatge de cartells publicitaris penjats a Tarragona Imatge de cartells publicitaris penjats a Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Març 2019 08:26

Els veïns i veïnes de Tarragona Centre han denunciat la presència de cartells publicitaris de tota mena penjats il·legalment al barri i ha exigit a l'Ajuntament que els retiri. L'entitat veïnal demana a l'alcalde i al regidor responsable del àrea de convivència ciutadana "que facin complir la actual Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona".

L'Associació de Veïns ha recordat als responsables muncipals quins sóns els articles que regulen l'enganxada de cartells "per si el departament responsable no els recorda". En primer lloc, recorden que per enganxar cartells és necessari obtenir el corresponent permís municipal, a la vegada que es fixa els llocs on es poden posar (articles 88). Per tal de poder obtenir el permís, s'han de pagar taxes i mantenir en bon estat la publicitat (art 90) i que, al concedir el permís, aquest tindrà una vigència determinada (art 91), per la qual cosa "es desprèn que una vegada sobrepassada aquest termini, s'han de retirar.", assenyala l'entitat veïnal.

Els veïns també recorden qu, segons l'article 93 de l'ordenança, és perceptiu obtenir el permís del propietari del lloc on enganxar la publicitat i que està prohibit enganxar cartells a les façanes dels edificis, monuments, arbres , mobiliari urbà , etc.(art 95). Finalment, recorden que l'ordenança fixa multes a aquells anunciants que no compleixin el que diuen els articles anteriors.

L'AV Tarragona Centre lamenta que no es compleixi l'ordenança: "Si vas passejant per la ciutat, veus que no es compleix la normativa indicada i això dona una imatge de ciutat bruta i en estat d'abandó perceptible per al ciutadà i pels possibles visitants, que fa que prenguin un record no gaire positiu de la nostra Tarragona".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: