Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Eixample Platja, l’Eixample Vila i Nou Cambrils celebraran jornades comunitàries

Les trobades veïnals, que es portaran a terme el 23 i 30 de març i el 6 d’abril, inclouran activitats lúdiques i participatives per millorar els barris

Imatge de l’activitat participativa del túnel creatiu, a càrrec dels veïns i veïnes de l'Eixample Vila Imatge de l’activitat participativa del túnel creatiu, a càrrec dels veïns i veïnes de l'Eixample Vila CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Divendres, 22 Març 2019 16:59

Els barris cambrilencs de l’Eixample Platja, l’Eixample Vila i Nou Cambrils celebraran aquesta primavera les jornades comunitàries 'Fem festa, fem barri', organitzades en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils, impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Aquests actes sorgeixen després d’un any de treball del PICI, durant el qual s’ha iniciat el procés de diagnòstic de les necessitats i demandes dels diferents barris. Una de les línies que s’han definit és la de promoure espais d’interrelació i empoderament veïnal des d’una proposta lúdica, intergeneracional, propositiva i comunitària.

Les accions lúdiques es realitzaran un dissabte de primavera i un dissabte de tardor a cada barri, amb l’objectiu de dinamitzar i positivitzar les relacions del veïnat, promoure dinamitzar la cultura de la pau, el diàleg i la cohesió social, visibilitat, i difondre les accions comunitàries que s’estan duent a terme.

Els actes s’han dissenyat conjuntament entre el veïnat, les associacions i els departaments municipals a partir de les diverses trobades obertes de veïns i veïnes que s’han celebrat a cada barri i d’entrevistes i trobades amb representants veïnals. La propera trobada organitzativa se celebrarà demà, 14 de març, a les 18 hores, al Centre Cívic Nou Cambrils. A més, els veïns i veïnes de l’Eixample Vila es reuneixen cada dimarts de 18 a 20 hores al Casal de la Gent Gran per fer les decoracions per guarnir l’avinguda amb motiu de la festa comunitària.

Programació 'Fem festa, fem barri'

Els esdeveniments comunitaris inclouran diverses activitats lúdiques i artístiques dirigides a tots els públics per promoure la participació ciutadana, l'intercanvi, la comunicació i el respecte a l'espai públic. Es tracta d’un treball col·laboratiu per determinar les propostes més engrescadores i adequades a les singularitats, interessos i necessitats de cada barri.

Les jornades de primavera es portaran a terme els dissabtes d’11 a 14 hores: el 23 de març a l’Eixample Platja, el 30 de març a l’Eixample Vila i el 6 d’abril a Nou Cambrils. Per altra banda, les de tardor estan previstes pels dies 21 i 28 de setembre i 5 d’octubre.

A més de recollir necessitats, propostes i interessos, durant els esdeveniments es realitzarà una intervenció creativa de construcció d'un vídeo entre tot el veïnat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: