Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una trentena d’avis de Calafell reben cada matí una trucada de bon dia

La iniciativa ajuda a fer que no se sentin sols i a detectar qualsevol problema que puguin tenir

L’Ajuntament recorda que al municipi hi ha empadronades més de 500 persones més grans de 80 anys, i que el nombre real és superior L’Ajuntament recorda que al municipi hi ha empadronades més de 500 persones més grans de 80 anys, i que el nombre real és superior CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Octubre 2018 18:47

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa el programa 'Bon dia', que fa que una trentena de persones grans del municipi rebin una trucada telefònica a primera hora, de dilluns a divendres. Amb aquest senzill gest, s’ajuda a aconseguir que els avis no se sentin sols i a detectar qualsevol problema que puguin tenir.

Aquesta iniciativa la desenvolupa la Fundació Santa Teresa del Vendrell, amb un grup de voluntaris que han estat formats per desenvolupar aquesta tasca. Els destinataris són persones més grans de 75 anys que viuen soles, o amb una altra persona també gran, per donar-los un “bon dia” i aprofitar per preguntar si es troben bé o necessiten alguna cosa.

Es demanen qüestions concretes, com si han dormit bé, s’han pres la medicació, què van sopar o què han esmorzat, si han parlat amb la família... Són indicadors que fan vida normal, o la foma de detectar que alguna cosa no va bé.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que “si algun usuari del servei no contesta al telèfon s’activa l’alarma i es mira d’esbrinar que no hagi passat res, per actuar si cal. Des d’enviar una ambulància a fer una actuació dels serveis socials”. Rubio afegeix que “la trucada matinal també és molt positiva perquè aquestes persones guanyin seguretat i per pal·liar el sentiment de solitud que puguin tenir”.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que al municipi hi ha empadronades més de 500 persones més grans de 80 anys, i que el nombre real és superior. Una part signifcativa resideixen en urbanitzacions allunyades, on durant els dies feiners hi ha pocs veïns i el sentiment d’aïllament pot ser important.

Les trucades matinals permeten també detectar persones que necessiten comptar amb el servei de teleassistència, el sistema que permet la gent gran demanar ajut prement un botó que porten penjat al coll. “Són persones candidates objectives a tenir aquest aparell, però que no ho han demanat mai pels motius que sigui. Des que funciona la trucada matinal de bon dia, ja s’ha proveït teleassistència a 9 nous usuaris”, subratlla la tinent d’alcalde.

Abans d’activar el programa, l’Ajuntament va enviar una carta a tots els possibles usuaris del servei per donar-los-hi a conèixer i demanar-los autorització per a trucar-los. El programa continua obert a incorporar noves persones que vulguin gaudir-ne o que vulguin participar-hi com a voluntaris. Tant les unes com les altres poden contactar amb la Fundació Santa Teresa al telèfon 977 667 111, o mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: