Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Uns joves de Cala Romana munten una brigada de neteja de runes per criticar l'incivisme

L'acció dels joves, que es repetirà a finals de setembre, denuncia tant l'incivisme de la gent com la passivitat de l'Ajuntament

Els joves voluntaris mostren les bosses de brossa de runes i deixalles recollides després d'una jornada de treball a la zona boscosa de Cala Romana Els joves voluntaris mostren les bosses de brossa de runes i deixalles recollides després d'una jornada de treball a la zona boscosa de Cala Romana CEDIDA
Veïnatge Josep Cartanyà
Divendres, 07 Setembre 2018 12:58

Mar Tarrats és una jove de Cala Romana de Tarragona que, cansada de veure com s'acumulaven els residus volumosos, runes i altres deixalles en zones boscoses, va decidir formar part de la solució i va reunir a meitats d'agost un grup de joves, que van fer una acció de neteja en alguna d'aquestes zones durant dos dies. La Mar confessa que "estava tipa de sortir a passejar el gos i veure bosses de runa, waters, banyeres, totxanes, mobles,....i arriba un moment que estàs tan cremada que decideixes que cal fer alguna cosa i, més, quan portem molts anys amb aquest problema i no ens donen cap solució".

La "brigada" va accedir a un camí que situat al mig del bosc que està ple de runa a un costat i altre, "on encara es veuen restes de les obres de construcció de les cases de Boscos, des de fa anys i panys", explica Tarrats. Els joves van fer una recollida de tot el que estava al seu abast -plàstics, llibres, vidres o petites bosses de runa,..-, però hi ha material més voluminós no el poden retirar perquè es necessita maquinària per fer-ho. Una altra jove participant, Clara Fontgivell, explica que "quan fas esport per aquesta zona és molt dur veure que és un paisatge on, més que vegetació hi ha brossa," i afegeix "estem al segle XXI i la gent hauria d'estar més conscienciada de cap a on estem portant el país i el món".

jove brossa Cala Romana

Paral·lelament, els joves es van adreçar al Telèfon Verd i al Servei de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, que van prendre constància de la demanda, tot i que hores d'ara no han donat cap resposta a la petició veïnal. Els joves tornaran a organitzar una segona trobada, a finals de setembre, per recollir brossa per visutalitzar i reivindicar una solució.

El secretari de l'Associació de Veïns de Cala Romana, Xavier Vallvé, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, donat que "prové de gent jove i trenca el tòpic que associa l'incivisme amb la joventut". Vallvé lamenta les actituds incíviques tant de veïns com de persones alienes al barri que dipositen allí tot tipus de deixalles, però també recorda que aquesta tasca "l'hauria de fer l'Ajuntament". Tot i així, l'entitat veïnal considera que el servei de neteja que fa l'Ajuntament al barri de Llevant és prou correcte, alhora que lamenten que hi hagi gent que no utilitza el contenidor de residus voluminosos que s'instal·la els dissabte a aquets barri. 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: