Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte A-Porta revela que un 72% de les llars visitades de Campclar tenia incidències amb la factura de la llum

El principal problema detectat al barri tarragoní ha sigut l’existència d’una potència massa alta, seguit de famílies que podien optar al Bo Social i serveis inclosos a les factures que desconeixien

Imatge d'arxiu d'un grup de "picaportes" del projecte contra la pobresa energètica 'A-porta' Imatge d'arxiu d'un grup de "picaportes" del projecte contra la pobresa energètica 'A-porta' ARXIU / INFOCAMP
Veïnatge Josep Cartanyà
Dijous, 21 Juny 2018 18:27

Més de 900 llars visitades en un any, de les quals al 72% s’han trobat incidències relacionades amb les factures d’electricitat (339 llars); a un 50% (235 casos), incidències relacionades amb la factura de l’aigua i al 19% (89 llars), problemes derivats del subministrament de gas. Aquests són alguns dels resultats del projecte veïnal 'A-porta' desplegat al barri tarragoní de Campclar per a acabar amb l’aïllament i la pobresa energètica, que s'ha presentat aquest dijous 21 de juny al Centre Cívic Campclar.

Desplegat des del maig de 2017 i durant un any, el programa és una iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). Durant aquests mesos, els assessors porta a porta del projecte (els picaportes), que ha comptat amb el suport del moviment veïnal local i la Generalitat de Catalunya, han sumat un total de 903 llars visitades, arribant a realitzar gairebé 2.250 entrevistes en total.

El president de l'Associació de Veïns de Campclar, Jesús Espejo, ha volgut agraïr les persones que han fet possible aquest projecte: "Sempre és difícil entrar en una llar, però han aconseguit bastants bons resultats"

Potències massa altes i desconeixement d'ajudes socials

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha explicat que el principal problema relacionat amb les factures de llum "ha sigut l’existència d’una potència massa alta, seguit de famílies que podien optar al Bo Social i serveis extres inclosos a les factures que desconeixien". Els problemes respecte de les factures relacionades amb el rebut de l’aigua es referien a la falta d’aplicació de les tres bonificacions facilitades tant per l’Agència Catalana de l’Aigua com per l’empresa municipal Ematsa. I sobre el gas, es troben menys incidències perquè molts veïns i veïnes no disposen de gas a les seves llars.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Cristina Berrio, valora molt positivament aquest projecte i creu que "és un treball a fer important en altres barris perquè considero que aquesta mancança existeix en altres zones i, com a Federació, apostem per traslladar-lo".

Les dades mostren un desconeixement elevat del sector energètic per part dels veïns i veïnes i proven un sobredimensionament de les factures com a punta de l’iceberg de la pobresa energètica del barri. Amb tot, les persones entrevistades han valorat molt positivament l’ajuda rebuda, s’ha aconseguit acabar amb les possibles reticències inicials i fins i tot alguns veïns han arribat a ser prescriptors del projecte.

A més, de les dades recollides és molt significatiu el percentatge elevat d’habitatges amb problemes d’humitats (el 42%). En la mateixa línia, les llars amb problemes d’aïllament i brutícia se situen en el 29% del total, un percentatge alt que mostra les elevades dificultats del veïnat del barri per a lluitar contra la pobresa energètica.

Els picaportes

La clau de l'èxit del projecte A-porta ha estat que els mateixos veïns han estat els encarregats de fer el porta a porta a les cases. Giró ha destacat que, al principi, malgrat la forta desconfiança que generen aquest tipus de visites enter el veïnat del barri a l'hora d'obrir la porta, "al final, els picaportes han aconseguit establir llaços i l'apoderament de les famílies visitades". Les persones entrevistades han valorat molt positivament l'ajuda rebuda.

Falta d'implicació dels Serveis Socials

Des de la CONFAVC, Jordi Giró ha lamentat "la falta d'implicació" dels Serveis Socials Municipals en aquest projecte que ha impedit donar respostes satisfactòries a les famílies visitades més vulnerables. Malgrat "la falta d'enteniment i coordinació amb l'administració", Giró afirma que "el projecte ha arribat a Tarragona per quedar-s'hi i queda molt de treball a fer en aquest i altres barris", per la qual cosa creu possible aconseguir aquesta implicació en futures ocasions.

Per part de l'AV Campclar, Jesús Espejo, creu que, tot i el bon treball que s'ha fet, "això hauria de vindre de les administracions d'aquí, com l'Ajuntament o la Diputació". En aquest sentit, ha demanat "més atenció" als barris.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: