Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona Centre retreu a l'Ajuntament que no hagi fet la zona infantil del carrer Ixart

L'associació de veïns acusa l'Ajuntament de Tarragona de "trencar una promesa"

Imatge virtual del projecte de la zona infantil del carrer d'Ixart que l'Ajuntament de Tarragona va mostrar a l'associació de veïns Imatge virtual del projecte de la zona infantil del carrer d'Ixart que l'Ajuntament de Tarragona va mostrar a l'associació de veïns CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Mai 2018 08:43

L'Associació de Veïns Tarragona Centre ha lamentat que finalment l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarrgona hagi decidit descartar la zona infantil prevista al carrer Ixart. Els veïns es queixen perquè ja és el segon cop que els deneguen una zona infantil i recorden que "malgrat que se'ns va denegar la instal·lació d'un parc a la plaça Corsini, tot feia creure que la proposta d'instal·lar-ho a l'espai de vianants del carrer Ixart s'acabaria fent realitat,..., però resulta que no serà així".

Des de l'entitat veïnal recorden que la zona infantil al carrer Ixart era una promesa que ja havia iniciat el seu procés per a executar-se. Segons els veïns, "en diverses reunions, el conseller Josep Maria Milà ens havia promès que el parc seria una realitat tant bon punt ho permetés la disponibilitat pressupostària i així ho reculll'acta de la reunió del 13 de gener del 2016". També recorden que en el ple del 22 d'abril del 2016 "la consellera Elvira Ferrando va explicar que no acceptaven la nostra moció en què demanaven el parc a Corsini, perquè el trindríem a Ixart".Després, a l'octubre del mateix any, Milà va entregar el projecte del parc "i ens assegurava que el pressupost estava confeccionat i que ascendia a uns 36.000 euros".

Però la sorpresa dels veïns va ser "majúscula" quan, el 8 d'octubre del 2017, el conseller d'Espais Públics, José Luis Martín anunciava a la premsa que el parc infantil es construiria a l'interior del Banc d'Espanya, enlloc del carrer Ixart perquè no ho veien clar "per temes de seguretat". Un extrem que va confirmar als veïns el mateix alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una reunió mantinguda el passat 28 de febrer d'enguany i "que ens va reiterar que el parc no es faria perquè els tècnics de l'Ajuntament havien declarat qu ela zona d'Ixat era perillosa a causa de la sortida d'un pàrquing". 

Per tot plegat, els veins es pregunten: "És que en tot aquest temps ningú va demanar un informe de seguretat?" i afegeixen "si aquest és un lloc de risc, com pot haver-hi un parc a la rotonda de la plaça Imperial Tàrraco, que està envoltada de cotxes, té un pont sense proteccions pels més menuts, on no hi ha tanques que delimitin la gespa de la carretera ni una mínima protecció per evitar caigudes a l'interior de l'estany?".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: