Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una cadena humana formada per més de 300 persones demana "Salvem la Budellera"

Membres de 40 entitats uneixen amb els seu braços la plaça de la Font amb les escales de la Catedral tot demanant que "Un altre urbanisme a Tarragona és possible"

Integrants de la cadena humana al tram del carrer Major de Tarragona Integrants de la cadena humana al tram del carrer Major de Tarragona J.CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dissabte, 14 abril 2018 12:45

El temps ennuvolat no ha impedit que la cadena humana convocada per la plataforma 'Salvem la Budellera', -integrada per unes 40 entitats veïnals, ecologistes, socials i culturals-, hagi complert les previsions. Més de 300 persones han unit amb els seus braços la plaça de la Font amb les escales de la Catedral de Tarragona per oposar-se en contra del projecte urbanístic que preveu la creació d'un nou barri a la zona de Llevant. Ha estat una acció reivindicativa, però a la vegada festiva, ja que ha estat en tot moment acompanyada per un grup de músics que han seguit la cadena, al mateix temps que han reivindicat poder fer música al carrer.

La presidenta de la Federació de Veïns de Llevant (FAV) i una de les portaveus de la plataforma, Gemma Fusté, ha dit que "no estem a l'època del totxo ni estem per trinxar més el territori" i ha alertat que el pla urbanístic de la Budellera podria afectar l'Anella Verda i la mobilitat de Llevant i de la resta de la ciutat. Fusté ha deixat clar que "no és que estiguem en contra que Tarragona creixi, però no d'aquesta manera, edificant 4.000 habitatges en aquesta zona".

Prèviament a la cadena humana, s'ha fet lectura d'un manifest (veure article publicat a InfoCamp) amb els motius pels quals la plataforma es posiciona en contra del projecte urbanístic. L'acció reivindicativa ha finalitzat amb una concentració amb pancartes davant de l'Ajuntament de Tarragona.

La propera acció prevista per la plataforma Salvem la Budellera serà una caminada reivindicativa el proper 20 de maig, que sortirà des dels barris de Ponent i que finalitzarà a la platja Llarga.

El posicionament de la FAVT

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), que agrupa barris de Ponent i Nord, va emetre ahir un comunicat respecte la protesta d’aquest dissabte contra el projecte de la Budellera. Asseguren que volen treballar d’una "forma plural i apolítica, feina especialment difícil en la situació actual on hi ha interessos diversos sobre tots els temes i tothom vol pressionar". Tot i que la FAVT es va adherir en el seu dia a la plataforma 'Salvem la Budellera', la nova junta ha acordat treballar "des del diàleg amb tothom". En relació al pla urbanístic, reclamen "més informació del tema del polígon de la Budellera" i sobre el model urbanístic de la ciutat abans de fer un posicionament públic al respecte.

Malgrat la petició de més diàleg i d'informació a que es referia el comunicat, el vicepresident de la FAVT Miguel Ángel Cruz, ha assistit avui en representació de l'entitat a la cadena humana i ha volgut aclarir que "nosaltres en cap moment hem dit que ens hem desvinculat ni apartat d'aquest tema". Cruz ha reconegut en què han demanat més informació sobre el pla urbanístic de Llevant "però estem aquí donant suport a la reivindicació, enre altres coses, perquè hi ha molts habitatges per rehabilitar en molts barris de Tarragona".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: