Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns del Barri del Port passen a l'acció davant la falta de solucions "per un barri digne"

L'AV del Port convoca dijous una reunió veïnal per decidir quines mesures prenen davant de problemes com l'incivisme, la inseguretat o la degradació que pateix el barri tarragoní

Vista del Barri del Port Vista del Barri del Port AV DEL PORT
Veïnatge Redacció Infocamp
Dimecres, 04 abril 2018 18:26

Sota el títol 'Per un barri digne!' l'Associació de Veïns del Port convoca una reunió veïnal aquest dijous 5 d'abril, a les 19h, a la seu social, al carrer Reial, 9, Baixos, de Tarragona per recollir queixes, reivindicacions i decidir les mesures i mobilitzacions a dur a terme per defensar els interessos del barri, fent una crida a la participació, així com la renovació de la junta i permetre la seva necessària continuïtat.

L'AVV del Port ha decidit passar a l'acció davant de la falta d'atenció i solucions al gran allau de mancances i problemes "que fan que el Barri del Port s'apagui cada dia més, convertint-lo, lamentablement, en un barri decadent, tot i els esforços constants de l'associació per salvar-lo", tal com manifesta l'entitat veïnal.

Un barri en decadència

Des de l'entitat s'assenyala que "els edificis i cases velles o en mal estat donen lloc a preus baixos en lloguer i venda, baixa qualitat de vida, ocupacions il·legals, classe social baixa i/o marginal i d'aquí a episodis de vandalisme, incivisme, baralles, activitats il·lícites, presència de bandes, etc, que donen lloc a inseguretat, davant d'una presència de càmeres de videovigilància amb què tampoc confia el veïnat" indiquen.

A més, "la manca o insuficient neteja dels carrers amb places com la dels Infants i dels Carros, considerades pels veïns com insalubres, solars abandonats i presència de plagues i diversos punts crítics amb contenidors amb brossa i voluminosos a l'exterior, en aquest cas per la mala praxi d'alguns veïns, sumen a una imatge negativa i deteriorada del barri". Una percepció tant pel mateix veïnat com per a la resta de ciutat i per als turistes tenint en compte que el barri connecta el Port i l'estació amb el centre "sense aportar cap motiu o incentiu com per passejar-hi o invertir-hi temps, convertint-lo en barri dormitori" critiquen.

Falta de voluntat política

Des de l'associació lamenten la "falta de solucions, de suport polític i absència d'aquests fora de període electoral, així com les falses promeses". Asseguren que "ni s'ha habilitat encara el local adjunt de l'associació per a la seva ampliació, ni s'ha remodelat totalment la Plaça dels Infants més enllà del nou parc infantil i la Plaça dels Carros ni s'ha tocat". També denuncien que  les diverses escales mecàniques (carrer Vapor, Palau de Congressos i pas soterrat) "segueixen donant problemes i afectant la mobilitat, molts carrers segueixen amb voreres molt deteriorades sense ampliar-les i sense retirar arbres que molesten el pas, mancança de llar de jubilats ni centre cívic tot i que s'havia anunciat un annex al Teatre Romà, a més d'insuficients i criticades connexions i servei bus, entre altres" detallen amb molèstia evident.

La continuïtat de l'associació

D'altra banda, l'associació de veïns fa una crida a la seva renovació després de la mort de la fins ara presidenta Rosa Puig. Actualment la seva germana i fins ara vicepresidenta, Mari Carmen Puig, assumeix la presidència en funcions per tancar l'exercici actual fins a l'estiu, moment en que serà necessari el relleu. Tot i que hi ha membres de la junta disposats a continuar, "cap vol o pot assumir el rol de president per la manca dels temps necessari i la suma implicació que requereix, i per tant es cerca qui pugui estar interessat/da a unir-se a l'equip" indiquen.

Finalment l'entitat considera que és necessari comptar amb major nombre de socis i també fa una crida als que ja ho són a renovar-ne les dades i registre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: