Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Tarragona Centre troben a faltar zones infantils a l'espai públic

L'associació de veïns lamenta que l'Ajuntament de Tarragona finalment no hagi reservat zones per la canalla ni a la plaça Corsini ni al carrer Ixart

L'AV Tarragona Centre retreu a l'Ajuntament que "privatitzi" l'espai públic. A la imatge, una terrassa de 'Food Truck' als jardins del Banc d'Espanya L'AV Tarragona Centre retreu a l'Ajuntament que "privatitzi" l'espai públic. A la imatge, una terrassa de 'Food Truck' als jardins del Banc d'Espanya AV TARRAGONA CENTRE
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimarts, 09 Gener 2018 08:00

L'AV Tarragona Centre considera que el l'Ajuntament està "privatitzant" espai públic. Una prova d'això, segons l'entitat veïnal, és que l'equip de govern no ha complert amb cap de les promeses fetes als veïns sobre la reserva de zones infantils en espais públics del centre. La presidenta de l'AV Tarragona Centre, Núria Sabat, recorda que fa anys van demanar un mini parc infantil de 10 metres quadrats a la plaça Corsini -a l'estil del parc de la plaça Jacint Verdaguer-, una petició que finalment va desestimar el govern municipal: "No se'ns ha donat ni un metre quadrat perquè ens diuen que han de vindre el màxim de parades possibles del mercat ambulant", lamenta Sabat. La presidenta de l'associació veïns assegura que l'Ajuntament ha incomplert el seu compromís inicial amb els veïns: "Ens van comentar que, un cop acabades les obres de la plaça del Mercat, només tornarien les parades que ja estaven a Corsini abans de marxar a la Rambla Nova i ara resulta que ens diuen que això no ens ho havien dit mai", lamenta Sabat, alhora que recorda que disposa de les actes de les reunions on ho reflecteix.

Els veïns també han proposat un petit espai de la plaça del Mercat per a pintar jocs al terra, -similar al de la plaça de les Glòries de Barcelona-, però l'equip de govern no ho va acceptar argumentant que trencaria amb la imatge de la façana del Mercat Central i que l'espai s'hauria de repintar periòdicament. Aleshores, l'Ajuntament va prometre als veïns un espai d'aquestes característiques al principi del carrer Lleida, però no s'ha fet: "Segueixen venent tot l'espai públic ja que estan donant totes les llicències per a les terrasses i ara ja no hi ha espai per posar les pintures, com ens havien promès", lamenta Sabat.

Com a alternativa, l'Ajuntament va preveure la creació d'un espai infantil al final del carrer Ixart que també havia estat reivindicat pels veïns, però finalment el govern municipal també va descartar-lo per considerar que podria haver-hi perill per a la canalla per la proximitat amb l'entrada d'un pàrquing, una raó que qüestiona la presidenta veïnal. Ara per ara, la única proposta que hi ha ferma al damunt de la taula és crear un zona infantil davant del Banc d'Espanya, cantonada amb Pau Claris, un espai que els veïns consideren "molt tancat i poc atractiu per a les famílies". 

Pel que fa a la zona infantil creada per l'Ajuntament al pati dels jardins del Banc d'Espanya, Núria Sabat lamenta que "un cop més, si volem gaudir dels jardins estem obligats a seure a la terrassa de la furgoneta del Food Truck que ofereix el servei de begudes i, per tant, haurem de pagar per utilitzar aquest espai". La presidenta veïnal es pregunta: "És tan difícil deixar espais públics lliures i gratuïts per als ciutadans?".

 

 

 

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: