Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Veïns i ecologistes faran una cadena humana per aturar la Budellera

Les entitats convocaran el 21 d’octubre una cadena humana per oposar-se a la construcció d’un barri nou a Llevant

Imatge d'arxiu de la caminada popular contra el pla urbanístic de la Budellera que va tenir lloc el mes de gener Imatge d'arxiu de la caminada popular contra el pla urbanístic de la Budellera que va tenir lloc el mes de gener INFOCAMP
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimecres, 06 Setembre 2017 16:14

La Plataforma Salvem la Platja Llarga, Gepec-Ecologistes de Catalunya, la Federació de Veïns de Llevant (FAV) i altres entitats veïnals, socials i ecologistes convocaran pel dia 21 d’octubre una gran cadena humana a Tarragona per protestar contra la construcció d’un nou barri a la zona de la Budellera. Les entitats reunides dimarts van acordar aquesta i altres activitats amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania els motius pels quals “la Budellera ara no toca”, com ha deixat clar la presidenta de la FAV, Gemma Fusté. 

Un dels objectius d’aquestes mobilitzacions és “demostrar que aquest no és un projecte només de Llevant, sinó que afectarà a tota la ciutat”, ha dit Fusté, que ha citat com a exemples l'impacte que podria tenir sobre el comerç local o en la rehabilitació dels habitatges buits de la ciutat. En aquest sentit, la presidenta veïnal considera que si es tira endavant el pla urbanístic PP24 “no seria possible ni la cohesió entre els barris de centre, ponent i llevant i la rehabilitació dels 15.000 pisos buits quedaria desfasada”. Per Fusté, “si fan aquest barri nou, estarem hipotecats per als propers cent anys”, sentencia.

D’altra banda, les entitats veïnals i ecologistes sostenen que el projecte dels promotors de la Budellera -tant el vell com el nou- no té en compte el model de creixement i desenvolupament urbanístic “més sostenible” de la nova llei de territori del Parlament de Catalunya, que es preveu aprovar l’any 2018: “Ens estan dient que, d’aquí un any, no es podrà fer el trinxament d’un territori com la Budellera. Aleshores, per què cal córrer tant?”, demana Fusté. Els opositors al projecte urbanístic consideren que la solució global per a tota la ciutat passa per la revisió i adaptació del Pla d’Ordenació Municipal Urbana (POUM) a la futura llei.

Primera al·legació: No a la Budellera

Paral·lelament a les mobilitzacions i activitats que s’organitzaran, les entitats veïnals i ecologistes resten a l’espera que l’Ajuntament de Tarragona faci l’aprovació inicial del nou projecte del PP24 per tal que s’obri el període d’un mes per a presentar al·legacions. Hores d’ara, les associacions no disposen encara del projecte. Un cop s’hagi iniciat la fase d’al·legacions, examinaran la documentació i l’informe econòmic per tal de presentar al·legacions tècniques al projecte en aspectes mediambientals, socials, urbanístics, demogràfics o en matèria de mobilitat i habitatge. Tot i així, ja han avançat que la primera al•legació que encapçalarà tot el plec serà “No a la Budellera”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: