Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La comunitat musulmana de Roda de Berà s’aixeca en contra dels atemptats

Un centenar de persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de l’Ajuntament convocades per l’Associació Cultural Islàmica El Nor

Un centenar de persones, la majoria de la comunitat musulmana, s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Roda de Berà per rebutjar els atemptats Un centenar de persones, la majoria de la comunitat musulmana, s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Roda de Berà per rebutjar els atemptats ALBA SANCHA
Veïnatge Alba Sancha
Dimecres, 30 Agost 2017 19:49

La comunitat àrab de Roda de Berà s’ha concentrat aquest vespre a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig al terrorisme. Aquesta manifestació ha estat iniciativa de l’Associació Cultural Islàmica El Nor, mitjançant la qual han volgut condemnar els actes terroristes perpetrats a Cambrils i Barcelona, així com qualsevol tipus de violència. En l’acte han estat presents l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i altres autoritats, que s’han unit a aquesta crida en contra del terrorisme. Durant la concentració s’ha fet lectura d’un manifest.

El membre de l’Associació Cultural Islàmica El Nor, Jamal Elkaich, ha explicat que la comunitat musulmana de Roda de Berà està “totalment en contra d’aquests actes i se solidaritza amb les víctimes dels atemptats”. Elkaich ha mostrat la seva preocupació i ha reconegut que des de que es van perpetrar els atemptats, la comunitat islàmica “no està bé”. “Nosaltres també estem en perill, quan anem als supermercats o llocs on hi ha molta gent”, ha manifestat, i ha afegit que no volen que aquests actes, absolutament censurables, donin lloc a situacions de racisme. “Som musulmans, no terroristes”, ha declarat clarament Elkaich, que a més ha assegurat que es tracta d’una comunitat integrada i que cada dia ho està més. El membre d’El Nor ha condemnat rotundament els atemptats terroristes i ha mostrat el rebuig de tota la seva comunitat cap a aquests. A més, ha demanat “unió per continuar lluitant contra el terrorisme”.

La comunitat àrab ja va participar en els tres minuts de silenci convocats per l’Ajuntament el 18 d’agost, i ho va fer també en l’acte convocat el 17 de novembre de 2015 després dels atemptats de París, durant el qual van llegir un manifest condemnant els atacs. “El terrorisme és un càncer destructiu, no té arrels, ni origen, ni té res a veure amb la religió”, va pronunciar aquell dia Nabil El Marzouki, un altre membre de la comunitat. “Hem d'erradicar aquest tumor –va continuar El Marzouki– amb la unió de tots".
Cal recordar, a més, que hi ha hagut més concentracions arreu del territori. A Reus, el passat 25 d’agost, més de 300 persones, la majoria de la comunitat musulmana, es van concentrar a la plaça del Mercadal. L’endemà, dissabte 26 d’agost, ho va fer la comunitat musulmana de Valls, al Pati de Valls, com també va passar el mateix a Cambrils, davant de la mesquita del municipi, el diumenge 20 d’agost.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: