Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC i C’s s’oposarien a la creació d’una EMD a La Móra-Tamarit

MonkeyFaya, un raper veí del barri, ha elaborat una cançó juntament amb el seu videoclip que reivindica les mancances que hi ha a la Móra i demana prendre mesures al consistori tarragoní

Al centre, Francesc Garcia, president de l'AV La Móra-Tamarit i MonkeyFaya, el compositor del rap, acompanyats per algunes veïnes del barri Al centre, Francesc Garcia, president de l'AV La Móra-Tamarit i MonkeyFaya, el compositor del rap, acompanyats per algunes veïnes del barri ALBA SANCHA
Veïnatge Alba Sancha
Dilluns, 24 Juliol 2017 13:39

D’ençà que La Móra-Tamarit va iniciar el procés per a convertir el barri en Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), el tràmit continua estancat davant la dificultat de diàleg, principalment, amb l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros. El president de l’Associació de Veïns La Móra-Tamarit, Francesc Garcia, ha apuntat que es tracta d’un procés amb terminis llargs, però que “el millor seria fer-ho conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona”. Garcia ha assegurat que podrien fer-ho sense tenir en compte la postura del consistori tarragoní, deixant la decisió plenament en mans de la Generalitat de Catalunya, que és l’òrgan que té l’última paraula en un procés com aquest. Tot i això, abans de començar amb la recollida de signatures prefereixen arribar a un acord “a nivell polític”, sobretot amb el PSC, que, segons l'AV, argumenta que aquest no és el seu model de ciutat, i Ciutadans, els dos partits que s’oposen clarament a aquesta mesura.

A més, Garcia ha explicat també el cas del PP, que, tot i que va donar suport al barri quan aquest va voler crear un Òrgan Territorial de Gestió Desconcentrada, en el cas de la conversió del barri a EMD, no ha donat cap resposta. “Allò que era un si s’ha convertit en un ‘ja ho farem quan puguem o mai’”, ha assegurat Garcia fent referència a la postura del PP ara al govern municipal. Tot i això, grups municipals com el PDCat, la CUP i ERC “en principi, estan d’acord”, segons el president de l’associació veïnal, qui ha defensat que el que pretenen és que “els partits polítics estiguin d’acord amb nosaltres”.

Pel moment, la reunió amb l’alcalde de Tarragona no ha estat possible: “L’alcalde està out per a nosaltres”, ha dit Francesc Garcia, qui ha afegit que el diàleg sí ha estat possible amb diferents regidors com Begoña Floria, consellera de Festes i Patrimoni, Francesc Roca, regidor d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, i Pau Pérez, conseller d’Economia i Hisenda. Garcia s’ha mostrat més satisfet amb l’actitud de Pérez, ja que els ha promès que els facilitarà les dades econòmiques perquè l’AV pugui elaborar la memòria tècnica i econòmica que exigeix un procés com aquest. L’AV La Móra-Tamari vol continuar negociant políticament per arribar a una entesa amb aquells partits que es posicionen en contra de la conversió del barri a EMD. Tot i això, es preveu tornar a fer una recollida de signatures per continuar amb el procés.

'11 kilómetros', un rap reivindicatiu 

L’última ocurrència del barri ha estat la producció del videoclip d’una cançó anomenada '11 kilómteros', els que separen La Móra i Tarragona, composada pel veí raper MonkeyFaya, de nom, Andrés Lahoz. Es tracta d’un rap que posa de manifest les mancances que, diàriament, els veïns troben al barri i reivindica les demandes bàsiques del veïnat. Les principals són un consultori mèdic, una llar d’infants, un centre per a joves o una comissaria. Gracia ha posat l’accent en la necessitat urgent del consultori, ja que els veïns de La Móra-Tamarit ha de desplaçar-se fins a Altafulla, al cap Llevant de Tarragona, o bé a altres caps de Tarragona i les comunicacions amb el transport urbà no són gaire bones.

Davant d’aquesta manca tan necessària, Gracia ha assegurat que es van personar al CatSalut, juntament amb el regidor Francesc Roca, on els van donar com a resposta “que l’Ajuntament posés un bus des del barri fins al cap Llevant”. També van cedir un dels despatxos del local de l’AV del barri per a que, com a mínim, vingués un metge un cop a la setmana, sobretot per a les receptes dels ancians, però la resposta també va ser negativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: