Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Campclar inicia un projecte pioner contra la pobresa energètica

Cinc veïns de diversos orígens anomenats “picaportes” assessoraran famílies d’uns 500 habitatges del barri tarragoní

El grup de "picaportes" començaran aquesta setmana a trucar les portes de les cases del barri tarragoní El grup de "picaportes" començaran aquesta setmana a trucar les portes de les cases del barri tarragoní JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimarts, 04 Juliol 2017 18:10

El projecte A-porta es va iniciar ahir al barri de Campclar de Tarragona amb l’objectiu d’acabar amb la pobresa energètica. El programa impulsat per la Confederació d’Associacions Veïnals a Catalunya (CONFAVC) i inspirat en una iniciativa de VosinMalin (París), es desplegarà, des de l’1 de juliol fins al desembre, a través d’un equip multicultural de cinc persones del barri formades en eficiència i pobresa energètica -els anomenats “picaportes”- que aniran porta a porta a 500 habitatges. Cada "picaporta" dedicarà una mitjana de 25 a 30 hores mensuals a la seva tasca i reflectirà tota la informació recollida en un qüestionari.

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha destacat la singularitat d’un projecte perquè “els picaportes són veïns del propi barri que el coneixen i l’estimen”, així com la seva funció “de suport a les famílies i empoderament a les persones que hi participen”. El projecte busca l’assessorament i l’acompanyament de les famílies perquè sàpiguen com rebaixar el rebut de l’aigua, del gas o de la llum o si tenen dreta a alguna ajuda social. En aquest sentit, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, considera “idoni” que s’hagi triat un barri com Campclar, “amb moltes necessitats socials”. De fet, el representant de l’AV de Campclar, Francisco Morcilla, confessa que el projecte “el veiem com aigua caiguda del cel”.

Per la seva banda, el director dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, ha remarcat que, al mateix temps, l’A-porta també servirà “per detectar i recollir altres necessitats i problemes del barri”.

Finalment, tant Jordi Giró com Toni Peco, han coincidit en demanar a l’Ajuntament de Tarragona que s’afegeixi al projecte. En l’acte de presentació d’aquest dimarts, hi ha assistit representants veïnals, “picaportes”, tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: