Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Oposició dels veïns a cap nou projecte a la Budellera

El ple de Tarragona suspèn la tramitació del pla parcial, que es tornarà a impulsar amb diversos canvis, però la Federació de Llevant reclama que s'elimini del POUM i es prioritzin altres zones

Els veïns van mostrar pancartes en què demanaven l'anul·lació del pla, ahir durant el ple Els veïns van mostrar pancartes en què demanaven l'anul·lació del pla, ahir durant el ple AZAHARA PALOMARES/ EL PUNT AVUI
Veïnatge Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 18 Març 2017 08:07

Torna l'enfrontament obert entre veïns de les urbanitzacions de Llevant i el govern municipal de Tarragona (el PSC, el PP i Unió) amb motiu del pla parcial de la Budellera, que preveu 4.100 habitatges entre l'Arrabassada i Boscos. El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir la suspensió formal de la tramitació del projecte, que s'haurà de tornar a modificar per incloure-hi una sèrie de canvis forçats per la comissió d'Urbanisme de Tarragona. La Federació de Veïns de Llevant, però, va anunciar ahir que rebutjarà cap nova tramitació del projecte, i reclama que es faci una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) que anul·li la previsió de construir un nou barri en aquesta zona.

La posició dels veïns contrasta amb l'opinió expressada fa algunes setmanes per la presidenta de la Federació de Veïns de Llevant, Gemma Fusté, que es va mostrar disposada a consensuar un pla parcial més respectuós, en la línia de les al·legacions que la mateixa entitat va presentar en el primer pla parcial. El dictamen de la comissió d'Urbanisme de Tarragona del gener, de fet, ja advertia de la necessitat d'incloure algunes d'aquestes peticions, com ara la divisió del desenvolupament en diferents fases i la desaparició de l'aparcament de la platja Llarga. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, també es va comprometre a eliminar les tres torres de fins a dotze pisos previstes.

Protesta en el ple

Una quinzena de representants de la Federació de Veïns de Llevant i d'altres entitats veïnals de la ciutat van manifestar ahir la seva disconformitat amb els plans del govern mostrant cartells en què reclamaven l'anul·lació total del pla parcial de la Budellera. “Volem un altre tipus d'urbanisme, que primer es treballi en la rehabilitació de barris del centre o de Ponent, i després es podrà parlar de la necessitat d'aquest pla”, va sentenciar Fusté. Des de la federació es van mostrar especialment dolguts amb la regidora encarregada de la tramitació del pla, Begoña Floria, que ahir els va retreure el seu canvi de posició. “Vam estar forçats a al·legar en un termini del mes a un primer pla i havia de ser una al·legació tècnica, no hem canviat la posició”, va sentenciar la presidenta de la federació. Floria, per la seva banda, va lamentar que no se li hagi comunicat oficialment que ja “no hi ha espai per al diàleg”.

La Federació de Veïns de Llevant, juntament amb les altres federacions veïnals de la ciutat, organitzarà en les pròximes setmanes unes jornades de debat ciutadà en què tractaran del model urbanístic que defensen.

Vots en contra

La suspensió del pla es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, excepte la CUP i ERC, que hi van votar en contra. “No és necessari i no respon a l'interès general, sinó al particular”, va afirmar Laia Estrada (CUP). “El nostre model es basa en la cohesió del centre i els barris a través de l'eix del Francolí”, va dir Pau Ricomà, portaveu d'ERC, partit al qual diferents grups li van retreure el canvi de posició respecte al seu suport al POUM mentre estaven en el govern local. Ciutadans va criticar a l'equip de govern que el primer tràmit havia inclòs molts errors i informes desfavorables de l'ACA, Protecció Civil i la secretaria general de l'Esport de la Generalitat. ICV, per la seva banda, va advertir que cal repensar el POUM.

L'Ajuntament apostarà pels vehicles elèctrics

La moció d'ERC d'impuls dels vehicles elèctrics va rebre el suport unànime de tots els grups. El regidor de Mobilitat, José Acero, va avançar que es treballarà per instal·lar punts de càrrega.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: