Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Part Alta de Tarragona reclama “un barri viu”

Contraris a la plataforma Farts de Soroll, l'associació de veïns i altres entitats defensen que els actes festius es continuïn celebrant al barri

El president de l'associació de veïns de la Part Alta i altres representants del barri, ahir El president de l'associació de veïns de la Part Alta i altres representants del barri, ahir CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI
Veïnatge Carina Filella / El Punt Avui
Dimecres, 15 Març 2017 08:32

“No volem un barri silenciat, ni perdre la cultura ni les tradicions.” Així ho deia ahir Manel Rovira, president de l'associació de veïns de la Part Alta de Tarragona, en un dels primers actes públics que van convocar per aixecar la veu contra la plataforma Farts de Soroll, que en els darrers mesos ha intensificat una campanya per denunciar els problemes de soroll que viu aquest barri de la ciutat per la massificació d'actes festius. Per Rovira, que estava acompanyat del vicepresident de l'Associació de Congregants de Setmana Santa, Josep Ramon Tules, i de restauradors, membres dels Xiquets i de la Jove de Tarragona i d'altres veïns, la Part Alta “ha de ser un barri dinàmic i viu, que pugui seguir gaudint de la cultura que l'identifica; de la Setmana Santa, de les colles castelleres...”

L'associació de veïns defensa que actes tradicionals de les festes de Santa Tecla com ara la Baixada de l'Àliga, que comença a la mitjanit, s'han de poder continuar organitzant al barri. “Volem una Part Alta viva, sempre respectant els veïns, i no volem prohibicions”, va dir Rovira, que va destacar que la festa major “dura set dies, i passats aquests dies no hi ha cap disbauxa; Tarragona està morta”, va etzibar.

L'associació també lamenta que “des de fa uns mesos el barri ha quedat buit”. A més de criticar que es restringeixin els assajos de les confraries de Setmana Santa, també van alertar que una de les activitats que s'hi organitzava des de fa dos anys, la Fira Aquelarre, enguany ha hagut de deixar el barri, perquè el consistori l'ha traslladat als jardins del Camp de Mar. “Es comença suprimint una cosa i darrere en vindrà una altra”, alerten.

Restriccions als assajos de les confraries

Els veïns i l'Associació dels Congregants de Setmana Santa van criticar les “restriccions” que ha fixat l'Ajuntament en els assajos de les confraries, amb limitacions sobre el nombre de timbals que poden sortir al carrer. “No pot ser que hagin d'anar a assajar fora del barri; només són quatre o cinc dissabtes a l'any, durant dues hores; i això hauria de ser una satisfacció per al barri”, afirma Manel Rovira. “És una tradició de tota la vida”, hi va afegir Josep Ramon Tules, en representació de les confraries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: