Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Móra i Tamarit inicien els tràmits per ser una EMD

Demanen a l'Ajuntament de Tarragona que s'afegeixi a la proposta i defensen que els aportarà més recursos i atenció

La Móra i Tamarit estan formades majoritàriament per urbanitzacions La Móra i Tamarit estan formades majoritàriament per urbanitzacions JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Veïnatge Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 11 Març 2017 10:38

La Móra i Tamarit, els dos barris situats més lluny del centre de Tarragona a la banda de Llevant, volen convertir-se en una entitat municipal descentralitzada (EMD). Aquest és el procés que ha posat en marxa l'associació de veïns de la zona, que avui ha organitzat una reunió de veïns en què han convidat representants d'altres EMD existents a Catalunya per tal de resoldre els dubtes dels veïns i explicar els beneficis i problemes que compartiria el canvi d'estatus.

“És un procés en positiu. Volem continuar formant part de Tarragona, no volem ser independents”, subratlla el president de l'associació de veïns de la Móra-Tamarit, Francesc Garcia. Des de l'entitat (que va aprovar per unanimitat iniciar el tràmit en una assemblea a l'agost) es reclama a l'Ajuntament de Tarragona que s'afegeixi també a la petició, que hauria d'estudiar i concedir la Generalitat. “L'alcalde, però, no ens ha rebut des que li ho vam demanar, a l'agost”, va assenyalar Garcia. Tot i això, l'entitat subratlla que no farà “marxa enrere” i està disposada a tirar endavant la petició sense el suport del consistori. En aquest cas, caldria reunir com a mínim les signatures de suport de la meitat del cens de la zona, on hi viuen unes 2.000 persones. “Aquest procés l'hauria d'acreditar el secretari de l'Ajuntament o bé un notari”, detalla Garcia.

L'associació defensa que el fet de constituir-se com a EMD els permetria garantir més atenció als problemes del barri, a més de poder beneficiar-se de subvencions d'altres administracions. La Móra i Tamarit es troben a onze quilòmetres del centre de Tarragona, una distància que –lamenten– es tradueix en desatenció a les seves demandes.

En contra del retorn del regidor de barri

El 2014 la majoria del ple municipal va mostrar el seu suport a crear un òrgan (llavors sense entitat jurídica) de gestió propi del barri. Tot i això, en aquests anys no s'ha fet cap pas, fet que ha dut els veïns a aspirar ara a l'EMD. Des de l'associació també es mostren crítics sobre la figura del regidor de barri, que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar la setmana passada que vol recuperar. “Hem tingut moltes reunions amb el nostre regidor, quan existia, i tot i les bones formes, no es va resoldre res.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: