Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Boscos inicia un pla de neteja per evitar el risc d'incendis

L'Ajuntament de Tarragona s'ha adreçat als propietaris perquè netegin de massa forestal les finques

La massa forestal envolta totalment algunes cases de la urbanització Boscos de Tarrragona La massa forestal envolta totalment algunes cases de la urbanització Boscos de Tarrragona INFOCAMP
Veïnatge Josep Cartanyà
Dijous, 02 Març 2017 08:44

Els veïns de la urbanització Boscos de Tarragona s'han marcat com a objectiu netejar abans de Sant Joan la massa forestal que envaeix les parcel·les d'algunes cases. En compliment de la llei estatal, l'Ajuntament de Tarragona ha enviat recentment cartes als propietaris de les finques afectades on els requereix que netegin de bosc les seves parcel·les. A la vegada, la llei catalana fixa que la distància que hi ha d'haver entre una casa i el bosc és de vint metres, perquè faci la funció de tallafocs i eviti la propagació d'incendis.

L'associació de veïns de Boscos va obtenir el vistiplau dels serveis jurídics de l'Ajuntament, conforme el consistori podia actuar de manera subsidiària a l'hora de requerir la neteja de les finques. Però per evitar l'elevat cost que ha de pagar cada propietari per netejar la seva parcel·la o les possibles sancions, l'entitat veïnal ha proposat que una empresa del sector faci la neteja i tala d'arbres de les cases afectades a cost zero pels propietaris, a canvi d'aprofitar la fusta obtinguda. L'associació veïnal coordinarà les parts implicades per tal de fer efectiva la proposta, que té el consentiment de l'Ajuntament.

El president de l'AV Boscos, Josep Anton Solé, es mostra esperançat que, abans de Sant Joan –època en què proliferen molts incendis–, s'hagi completat la neteja. Finalment, Solé aclareix que, als inicis de la urbanització, “la zona estava deserta i el bosc era més lluny”, però, amb el pas del temps, el bosc ha guanyat terreny.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: