Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els vila-secans decideixen fer parcs canins

El pressupost participatiu de Vila-seca destinarà els 300.000 euros a fer pipi-cans, ampliar la zona de jocs infantils del Parc de la Riera, disminuir la velocitat al carrer Amadeu Vives de la Pineda i a la millora de l'Esplai de la Gent Gran de la Plana

El Parc de la Riera tindrà una zona de jocs infantils més àmplia El Parc de la Riera tindrà una zona de jocs infantils més àmplia MAPIO
Veïnatge Josep Cartanyà
Dijous, 23 Febrer 2017 16:51

L'Ajuntament de Vila-seca va presentar ahir el balanç del procés participatiu en què hi van participar 813 persones, el 4,42% del cens de població de 16 anys o més, que van votar entre 839 propostes seleccionades. Finalment, la proposta general que ha tingut més vots ha estat la de fer parcs canins a tot el municipi (210 vots), especialment, a Vila-seca i a la Pineda. Per nuclis, a Vila-seca la proposta d'arranjament i ampliació dels jocs infantils del Parc de la Riera ha estat la més votada (164); a la Pineda, la majoritària ha estat la que proposava posar bandes per minorar la velocitat dels cotxes al carrer d'Amadeu Vives (29); i a la Plana, la proposta de condicionar l'Esplai de la Gent Gran ha tingut un ampli consens entre els veïns (94).

Un cop finalitzat el procés participatiu, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, s'ha mostrat molt satisfet pel fet d'haver complert amb els objectius: “Gràcies al foment de la participació, els ciutadans han fet un pas més i han passat de ser electors o espectadors a ser actors”. Poblet també ha destacat el treball intens i rigurós del procés: “Ho podríem fer, però el que volíem era fer-ho bé”.

El conjunt de les propostes seleccionades tenen un cost previst de 256.000 euros. Els restant fins arribar a la reserva de 300.000 -procedent del romanent de tresoreria del 2016- serviran per millorar o complementar les pròpies propostes guanyadores. Poblet pronostica que la majoria d'actuacions es podran completar durant l'any 2017, tot i que alguna s'allargarà fins a principis del 2018.

Vila-seca, el pressupost participatiu més alt

El pressupost participatiu destinat per l'Ajuntament de Vila-seca, de 300.000 euros, ha estat dels més elevats de Catalunya, per sobre de poblacions com Tortosa, Valls o Alcanar. En percentatge d’euros per habitant, el de Vila-seca és el segon pressupost participatiu, només per darrera de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i el primer en percentatge respecte al pressupost total.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: