Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Comitè de seguiment del Pla de Barris de Cambrils aprova l’informe final del projecte del barri antic

Les 40 actuacions realitzades han permès millorar la qualitat de la vida dels residents i recuperar el patrimoni cultural

Visita del comitè de Barris de Cambrils Visita del comitè de Barris de Cambrils CEDIDA
Veïnatge Redacció Infocamp
Dijous, 23 Febrer 2017 11:49


El Comitè de seguiment del Pla de millora del barri antic de Cambrils va fer balanç del resultat de les 40 actuacions dutes a terme entre els anys 2006 i 2015 al nucli antic de la població, i també va aprovar l’informe final d’avaluació del projecte integral. L’informe inclou un resum del projecte d’intervenció integral amb una fitxa de cadascuna de les 40 actuacions, l’anàlisi del grau d’execució i l’impacte del pla, la valoració dels responsables tècnics i polítics i del Consell del Barri Antic i la percepció veïnal a partir de més de 200 enquestes.

Per tal d’afavorir la transformació social i urbana del Barri Antic, s’han portat a terme accions com la remodelació i unificació de 17 carrers i places; la promoció de la rehabilitació d’edificis; la rehabilitació i recuperació d’elements de gran valor patrimonial, històric i cultural per a la ciutat com el Forn del Tallero, la Torre del Llimó, el Refugi de la Guerra Civil i el Mercat de la Vila; la creació de nous equipaments amb una oferta social i cultural adreçada a tota la ciutat, i la implantació de programes de cohesió social, de dinamització econòmica i comercial i de noves tecnologies. D’aquesta manera, Cambrils ha recuperat el seu centre històric i l’ha convertit en un referent clau de la història i la identitat local, promovent la participació ciutadana coma eix central de tot el procés.

L’informe d’avaluació conclou que les actuacions han permès “la millora de l’espai urbà; la recuperació del patrimoni històric i de nous equipaments, i l’impuls social, econòmic i comercial, amb la implicació de tothom”. En l’anàlisi de l’evolució dels indicadors, destaca un augment del 30% i un rejoveniment de la població del Barri Antic, un increment d’atencions dels Serveis Bàsics d’Atenció Social del 68%, un augment d’un 51% de l’activitat comercial i de serveis (s’ha passat de 56 a 85 establiments comercials) i una pujada del valor dels habitatges.

El projecte integral ha suposat una inversió d’11,8 milions d’euros, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament i la Generalitat en el marc de la Llei de Barris. Les actuacions es van iniciar l’any 2006 amb l’objectiu de proporcionar als veïns i veïnes del Barri Antic les mateixes oportunitats per millorar la qualitat de vida que la resta de ciutadania del municipi, en un context de cohesió social dins la diversitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: