Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CEPTA dóna suport al pla urbanístic de la Budellera

La patronal tarragonina proposa un creixement "ordenat" a Llevant i considera que el PPU24 fomentarà l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball

El pla parcial de la Budellera inclou una zona important de bosc. El pla parcial de la Budellera inclou una zona important de bosc. JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI.
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 12 Gener 2017 10:13

Després de reunir-se amb la Junta de Compensació del PPU 24 Tarragona-La Budellera per conèixer tots els detalls legals, urbanístics, empresarials i socials, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) considera que "cal valorar positivament aquest projecte, donada la seva gran capacitat de creació de llocs de treball en virtut del creixement de la trama urbana a través d’un projecte urbanístic cohesionador i de futur".

La patronal considera que aquest pla suposa dotar a Tarragona dels actius necessaris per a aconseguir que, en els pròxims 25 anys, existeixi una oferta d’habitatges de mercat i socials. A més, la CEPTA recorda que aquesta planificació preveu el desenvolupament de negocis, activitats comercials i equipaments "que cohesionaran el creixement urbà de manera ordenada". La nova zona de Llevant unirà diversos usos -comercial, cultural, ensenyament i serveis- i, segons interpreta la CEPTA, l’objectiu del pla "no és només posar les bases d’una zona residencial, sinó afavorir la creació de nous negocis, empreses que impulsaran l’impuls definitiu de Tarragona en una de les zones amb més potencial de creixement natural de la ciutat i que, en definitiva, contribuiran a consolidar la seva cohesió".

Des de la Confederació Empresarial, sempre s’ha apostat per donar suport a aquells projectes que tinguin un caràcter integrador i que apostin per fomentar les empreses del territori. Segons la CEPTA, el desenvolupament sostenible de Tarragona, consolidant zones de creixement que no només prevegin el creixement residencial -com succeeix a la resta del Llevant de la ciutat, a excepció de l’Arrabassada- és una aposta de futur que, a curt termini, "aportarà llocs de treball per a les empreses locals i que, a llarg termini, assegura un creixement ordenat i conjuntat de la capital de província", remarca el comunicat.

CEPTA dóna suport al projecte perquè creu que aportarà riquesa i valor a la ciutat i que facilitarà l’impuls de nous negocis, a través de la vertebració d’una zona de creixement natural que preveu una avinguda central destinada a transformar la comunicació dels barris de Llevant amb el centre i l’exterior, un espai que disposarà de nous comerços, restaurants i serveis educatius i sanitaris a disposició de la ciutadania.

El POUM, un pla empresarial de creixement de les ciutats

Des de la CEPTA, el POUM es planteja "com el pla d’empresa a 25 anys de la ciutat", un plantejament urbanístic que, en el cas de Tarragona, es va aprovar inicialment l’any 2013 després de molts anys de revisions i sense disposar de cap document de futur que apuntés cap a on havia de dirigir-se l’ordenació urbana d’una ciutat cabdal per l’economia de Catalunya com és Tarragona. Tot i que els detalls del POUM vigent poden discutir-se, la patronal tarragonina recorda que "no es pot deixar de banda el document que, ara com ara, delimita amb precisió i legalment el disseny present i futur de la ciutat".

“No podem girar l’esquena al creixement natural de Llevant i menystenir un projecte que aporta solucions i beneficis socials i econòmics”, puntualitza el president de CEPTA, Antoni Belmonte, que apunta que el projecte suposa “la vertebració i cohesió de Tarragona amb Llevant dins de la planificació estricta del POUM i de les característiques aprovades en el PPU 24”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: